Політична реклама

Хронічна втома може бути вірусною - вчені

1852 0
Американські вчені провели низку досліджень і з'ясували, що у хронічної втоми цілком може бути вірусна природа. Її походження поки ніхто не може пояснити, але від неї страждає близько 17 млн. людей у світі.

Група експертів, яку очолила Джуді Міковітс, встановила, що в організмі у 68 із 100 обстежених людей з хронічним синдромом втоми є вірус XMRV, - пише видання "ВКурсе".

Важливо зазначити, що в контрольній, абсолютно здорової групі, він був виявлений лише у 3,7%.

Медики впевнені, що XMRV належить до ретровірусів. Вони, на зразок СНІДу, заражають організм один раз і назавжди. Але, поки що точно не доведено, що синдром хронічної втоми передається саме цим вірусом. Логічно припустити, що люди, які страждають від втоми, просто більш уразливі перед цією інфекцією, а у самого синдрому може бути інші причини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!