Понад 60 спортсменів Львівщини представлятимуть Україну на Олімпійських іграх

2434 0
У Міністерстві молоді і спорту України затвердили список спортсменів України - кандидатів до участі в Іграх ХХХІ Олімпіади 2016 року у бразильському Ріо-де-Жанейро. Спортсменів розподілили за трьома групами: елітна, провідна та перспективна. Львівщину у цьому списку представляють 63 спортсмени. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
фото: unian.ua

фото: unian.ua

Львівську область на Олімпійських іграх 2016 представлятиме 63 спортсмени, серед них 33 жінки. Усі є представниками 12-ти видів спорту. З них, 11 львів’ян мають звання Заслужених майстрів спорту України. Найбільше атлетів області представлено у вільній боротьбі – 19, стрільбі злука – 10, фехтуванні – 10 та кульовій стрільбі – 7.

Загалом серед видів спорту, котрі представлятимуть кращі атлети Львівщини, – бокс, вільна боротьба, важка атлетика, велосипедний спорт, веслування, дзюдо, художня гімнастика, стрільба з лука, стрільба кульова, сучасне п’ятиборство, теніс настільний, фехтування.

Наймолодшим атлетом із Львівщини у списках кандидатів на участь в Олімпійських іграх є 17-річна борчиня Соломія Вольська, найстаршою за віком – досвідчена Леся Леськів (кульова стрільба).

18 представників Львівської області входять до елітної групи спортсменів України, зокрема видатні постаті світового спорту: Яна Шемякіна (фехтування), Дмитро Грачов, Маркіян Івашко, Георгій Іваницький (стрільба злука), Юлія Ткач, Оксана Гергель, Василь Шуптар (вільна боротьба), Роман Бондарук, Олег Царьков, Павло Коростильов (кульова стрільба), Ігор Шимечко (важка атлетика), Тарас Міщук (веслування), Андрій Федечко (сучасне п’ятиборство).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!