Картину львівського художника продали на аукціоні Sotheby’s у секторі з Пікассо і Сезаном. Фото

10834 0
Роботу придбали за 21 250 доларів.
Фото: kiev-holidays.com.ua

Фото: kiev-holidays.com.ua

Наприкінці червня на аукціоні Sotheby’s у Нью-Йорку роботу львівського художника Івана Турецького представили у секторі майстрів світового кубізму на рівні з Пабло Пікассо, Полем Сезаном та Анре Лотом. Роботу львів'янина «Фрагменти ІІ (Італійський щоденник)» продали за 21 250 доларів США. Про це повідомляє видавництво MAGENTA ART BOOKS на своїй фейсбук-сторінці.

Зазначається, що це був дебют художника на цьому аукціоні і не в регіональному секторі, а одразу серед світових майстрів. Ціна, за яку продали роботу, у сім разів перевищила початкову.

Фото: magentaartbooks

У 2019 році вийшов перший повний альбом абстрактного живопису Івана Турецького «Колір, як лабіринт», у якому художник вперше розкриває теми своїх робіт та говорить про важливість кольору, світла і музики у своєму живописі. Альбом вийшов у колаборації галереї Portal 11 та видавництва «MAGENTA ART BOOKS”.

У 2020 році галерея Portal 11 планує виставки Івана Турецького в Україні та Люксембурзі.

Іван Турецький народився 1956 року у Краснодарі, навчався, живе та працює у Львові, є членом Національної спілки художників України.

Співзасновник Українського геральдичного товариства. Автор багатьох територіальних та приватних гербів, зокрема співавтор малого державного герба України та сучасного герба Львова.

Серед творчого доробку: марки для Пошти України, проекти колекційних конвертів та штемпелів для Спілки українських філателістів в Австрії, проекти серії колекційних монет Банку Білорусі. Дизайнер різноманітних відзнак та нагород. Автор ідеї та проектів колоди гральних карт для австрійської компанії Piatnik.

Учасник численних виставок в Україні та за кордоном, а також міжнародних художніх пленерів. Твори автора перебувають в збірках українських музеїв та приватних колекціях Європи, Азії та Америки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!