Книга Гіннеса святкує ювілей: 7 найпам’ятніших років

1956 0
Редакція Книги рекордів Гіннеса, яка в цьому році святкує 60-річчя, розповіла про основні досягнення людства, зафіксовані виданням з моменту заснування.
фото: tsn.ua, minipedia.org.ua

фото: tsn.ua, minipedia.org.ua

1. Головним рекордом першого року свого існування редакція назвала феноменальний успіх Елвіса Преслі, пісні якого максимальну кількість разів опинилися на вершині хіт-парадів в 1955 році.

2. У 1960 роках редакція зазначила кілька досягнень, пов'язаних з космосом. У 1961 році найбільш значущим був названий політ Юрія Гагаріна в космос, в 1965 році - перший вихід у відкритий космос, який здійснив Олексій Леонов, а в 1969 році на сторінки видання потрапив астронавт Ніл Армстронг, який першим ступив на Місяць.

3. 1971 рік запам'ятався редакції першим відправленим e-mail повідомленням, 1973 рік - першим дзвінком з мобільного телефону, а 1978 рік - найбільш огрядними близнюками.

6. У 1980-х на сторінки видання потрапили найбільш продаваний музичний альбом у світі - Thriller Майкла Джексона, найактивніший вулкан світу Кілауеа і «Тетріс», який став найуспішнішою відеогрою-головоломкою.

5. У 1990-х роках Книга рекордів Гіннесса назвала головними подіями створення першого інтернет-браузера, будівництво найвищого карткового будиночка, перший повнометражний комп'ютерний мультфільм («Історія іграшок») і лімузин, довжина якого становила 30,5 м.

6. У 2000-х роках найбільш значущими були визнані найбільша колекція садових гномів, найбільша в світі черепаха, найдовший безпосадковий політ і кращий результат у бігу на дистанцію 100 м, які в 2009 році Усейн Болт подолав за 9,58 секунди.

7. Останнє десятиліття запам'яталася авторам видання стрибком Фелікса Баумгартнера з парашутом з 39-кілометрової висоти, найпродаванышою відеогрою (GTA V) і твітом, що отримав найбільшу кількість ретвітів, в якому телеведуча Еллен Дедженерес опублікувала колективне селфі з церемонії вручення премії «Оскар» в 2014 році.

Джерело: Уніан.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!