Кого можуть позбавити субсидій у Львові?

5371 1
У вівторок, 1 березня, міністр фінансів Наталія Яресько повідомила про те, що в Україні стартує перша в історії перевірка соціальних виплат, які надаються для окремих груп населення – біженцям, переселенцям та деяким іншим. Tvoemisto.tv дізналося в начальника управління соціального захисту Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Наталії Демкович, кого можуть позбавити субсидій у Львові.
фото: photofact.in.ua, mycity.mk.ua

фото: photofact.in.ua, mycity.mk.ua

Загалом у Львові соціальні виплати отримують, станом на 1 лютого, 84 612 родин, що складає 34% від усіх сімей, що проживають у місті.

За словами Наталії Демкович, нині діє спрощений порядок надання субсидій. Для цього потрібно подати декларацію та написати заяву. Після чого проводять перевірки, щодо достовірності надання даних: працівники соціального захисту подають запити до Державної фіскальної служби (про доходи за попередні 12 місяців), до ЛКП та ОСББ про те, яка кількість родин зареєстрована в квартирі; запит до надавачів послуг, оскільки буває, що в помешкані зареєстровано двоє осіб, а в надавачів послуг  ця інформація застаріла, і вони виплачують субсидії на чотирьох осіб.

Субсидій можуть позбавити у таких випадках:

1. Якщо з’ясується, що людина за попередні 12 місяців здійснила покупку, вартість якої становила понад 50 тисяч гривень. Якщо про це стане відомо вже після надання субсидії, то буде прийнято рішення про її скасування.

2. Людина, яка отримує субсидію, проінформована про те, що вона повинна звернутися в орган соціального захисту, якщо кількість мешканців, що живуть в одному помешкані стала меншою. Якщо вона цього не зробила, то родину можуть позбавити субсидії.  Надати дані необхідно впродовж місяця. У випадку, якщо особа повідомить про це наступного місяця, то проведуть перерахунок субсидії.

«Якщо у людини помер родич і вона не повідомила про це соцслужбу, то з моменту виявлення такого факту припиняють виплачувати субсидію. Проте, жодних штрафних санкцій не передбачено», – розповідає Наталія Демкович.

У випадку, якщо при поданні декларації особа щось не відобразила чи приховала, то людина повинна повернути надмірно призначену субсидію в тому розмірі, в якій її було нараховано.

Зокрема, в соціальній службі є інформація з приводу суми нарахування стипендії для студента, що прописаний в помешканні. Таку інформацію надають вищі навчальні заклади. «В той же час, професійно-технічні училища такої інформації  ДФС не надають. Проте, при отриманні довідки з ЛКП, ОСББ по квартирній платі, нам відображається вік дітей, що проживають у помешкані. Якщо стає відомо, що дитина навчається у професійно-технічному училищі, то ми туди додаємо сам навчальний заклад. Судячи з інформації, яку ми отримаємо з ДФС й навчальних закладів, проводиться розрахунок субсидій», – пояснює Наталія Демкович.

Читайте також: Львів’янам нагадують порядок призначення та надання субсидій

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
3 Березня, 2016 12:09
666 ... знов все повторюється за тим самим "сценарієм" -- олігархам-корупціонерам дозволено і надалі жити за їхніми "поняттями" , але тепер вже - "по закону" ... а пересічним , як завжди , -- конкретна кара ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!