Коли львів’янам очікувати платіжки на нерухомість?

2916 0
Нові платіжки з податку на нерухомість невдовзі мають отримати всі українці. За кожен зайвий метр доведеться заплатити трохи більше 12-ти гривень.
фото: expres.ua, www.vezha.org, helem.com.ua

фото: expres.ua, www.vezha.org, helem.com.ua

Власники магазинів, готелів, бізнес-центрів та інших нежитлових приміщень у цьому році востаннє звільняються від сплати податку. На наступний рік доведеться заплатити за кожен квадратний метр.

Нові платіжки по податку на нерухомість мають прийти до 1 липня. Однак не все майно українців занесено в електронну базу держреєстру, тому декому квитанція може і не прийти. Але радіти не варто, кажуть у Фіскальній службі. Щоб не отримати величезний платіж після того, як вас до реєстру таки внесуть, потрібно самостійно подбати про внесення своїх даних у базу.

Читайте також: Все, що варто знати про новий податок на нерухоме майно

«Я б не радив, скажімо так, ухилятися, а подавати цю інформацію, з часом ми все одно отримаємо таку інформацію, тоді доведеться нараховувати податок за попередні роки, а цю суму складно буде оплатити. Штрафні санкції виникають на рівному місці», – сказав Юрій Тимощук, начальник відділу адміністрування майнових податків Державної фіскальної служби України.

Джерело: Finance.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!