Чому музей Шухевича насправді не знищено та чи будемо платити податок на грошовий переказ на картку. Підсумки доби

902 0
Нині 2 січня та 678 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині лунав тричі. Перший раз – о 11:21, відбій – о 13:54. Другий – о 14:56, відбій – о 15:33.Фіксувався зліт одразу кількох МіГ-31К. Третій раз – о 06:23. Відбувся пуск ракет з літаків Ту-95МС.

Акцент дня: Музей Шухевича на Білогорщі повністю зруйнований внаслідок атаки дронами. Фото. У приватних будівлях на Білогорщі також повилітали вікна та двері.

На цю ж тему: Музей Шухевича відновлять після перемоги, – Садовий. «Знищення ворогом музею генерал-хорунжого Шухевича це символічний акт. Ми відновимо його після Перемоги. Музей буде масштабнішим і там обовʼязково буде частина присвячена нашій сьогоднішній боротьбі».

Тема дня: Чому музей Шухевича насправді не знищено. Уночі 1 січня російська армія запустила по території України кілька десятків безпілотників. Ворог поцілив у два об’єкти національної памʼяті у Львові: в університет в Дублянах, де 100 років тому вчився Степан Бандера та у музей Романа Шухевича на Білогорщі. Кандидат філології, літературознавець і директор Дому Франка Богдан Тихолоз розповідає, як росіяни намагаються знищити українську національну пам’ять, і чому їм не вдасться цього зробити.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 64 бойових зіткнення. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдала ударів по 14 районах зосередження противника. Уражено 6 артилерійських систем, 3 засоби протиповітряної оборони та ворожий пункт управління.

Уночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 35 БпЛА типу «Shahed-136/131». Протиповітряною обороною знищені усі «шахеди».

Ключові події:

1. У Львові вшанували пам’ять Степана Бандери. Фото. Відбулась спільна молитва за Україну.

Читайте також: Кількість жертв російської ракетної атаки на Київ зросла до 28. Рятувальники дістали з-під завалів ще одне тіло.

Та: Скільки тривог лунало в Україні у 2023 році та скільки з них на Львівщині. Найбільше повітряних тривог оголошували у Донецькій області – 2 316. Далі за кількістю тривог ідуть Запорізька (2 024), Харківська (1 658) та Дніпропетровська (1 438) області. Найменшу кількість тривог оголошували на Закарпатті (182). На Львівщині минулого року тривогу оголошували 192 рази;

2. Що зміниться для львів’ян з 1 січня. Зокрема, зросте абонплата за воду, спрощено ввезення, облік та розподіл гуманітарних допомог, зросте мінімальна зарплата, буде прийнято новий законопроєкт про мобілізацію та підвищено оплату учасникам «Армії відновлення».

Читайте також: Жителі Львівщини мають сплатити втричі більше податків з нерухомості за минулий рік, аніж за попередні. «Є кілька вагомих причин зростання нарахувань податку на нерухомість на Львівщині. Основна це збільшення кількості об’єктів, які оподатковані в цьому році внаслідок імпортування даних Державної реєстраційної служби до баз даних податкового органу, – пояснюють у податковій. – Завдяки співпраці з Державною реєстраційною службою вдалося збільшити кількість об’єктів на 55 586, яким нараховано податкове зобов’язання зі сплати податку на нерухоме майно».

Читайте також: У Мінфіні спростували інформацію про податок на кожен грошовий переказ на карту. У Мінфіні спростували те, що Національна стратегія доходів на 2024–2030 роки передбачає оподаткування надходжень на картку фізичної особи. Раніше в мережі ширилась інформація про податок за ставкою 18% на будь-які карткові надходження;

3. В Києві та області побільшало камер автофіксації порушень ПДР. Адреси. Зокрема, відновлено роботу одного комплексу та запрацювали сім нових.

На цю ж тему: Де на Львівщині запрацюють камери фіксації порушень ПДР. Три камери відновлять роботу, а одна запрацює вперше.

Читайте також: Які вулиці Львова тимчасово закриті для проїзду. Перелік. Перекрита частково Яворницького, Східна і Квітова, Янева та Пимоненка;

4. Як мешканцям Львівщини, які постраждали від атаки дронами, отримати компенсацію. «Важливо, до заяви потрібно додати акт обстеження пошкоджень, який складає представник Департаменту міської агломерації», – наголосила директорка департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Валентина Бартошик.

Читайте також: Нині у Львові відбудеться благодійний фестиваль зі збором коштів для дітей з особливими потребами. Збиратимуть на будівництво спортивного залу у Жовківському навчально-реабілітаційному центрі «Злагода», де навчається 166 особливих діток;

5. Якими будуть перші дні нового року у Львівській області. Прогноз синоптиків. «У найближчі 5 днів (2-6 січня) прогнозується помірно тепла погода. Чергуватимуться дні з опадами – від невеликих до помірних, і лише 6 січня очікується погода без істотних опадів. Вітер поривчастий», – йдеться у повідомленні Львівського обласного гідрометцентру.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!