Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2886 0
Квести, фестивалі, вечірки, ватра, концерти – різноманітні активності на вихідні 18-19 травня.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

18 травня

День музеїв

Музей-садиба Михайла Грушевського запрошує відсвяткувати разом із Львівським фотомузеєм на заході «Розповідь, слайди і кіно». У програмі – розповідь про історію львівської фотографії, перегляд кольорових слайдів із зображенням Львова минулого століття і перегляд документальних кадрів святкування міста Львова 1987 року. Вхід безкоштовний. Приносити зі собою різноманітні смаколики - вітається.

Адреса: вул. Івана Франка, 154

Початок: о 16:00.

Музей «Територія терору», 18-19 травня

У межах проведення Міжнародного Дня музеїв 18 травня львів’ян запрошують на майстер-клас «Територія Терору: музейна кухня». Вхід вільний за умови реєстрації. Початок – о 14:00.

18-19 травня 10:00 до 20:30 гості зможуть оглянути оновлену виставку «Табір примусових робіт «Янівська» - індустрія терору».

18-19 травня о 21:00 відбудуться нічні екскурсії музейним комплексом «Територія Терору». Реєстрація за посиланням.

Адреса: проспект Чорновола, 45г.

Музей «Дім Франка»

У межах Дня музеїв «Дім Франка» запрошує 18 травня на театралізовані екскурсії «Візит до Франків» і «Франчата про тата». Екскурсії відбудуться об 11:00, 13:00, 15:00 та 16:00.

Адреса: вул. Івана Франка, 150-152.

Безкоштовна піша екскурсія «Єврейський Львів»

Початок екскурсії – 18 травня о 14:00 біля фонтану Амфітріта на площі Ринок.

Дні Омара Хайяма

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошує 18-19 травня на Дні Омара Хайяма, під час яких відбудуться квести, літературні ігри та бесіди на різні теми, зокрема, про переклади та ілюстрацію. Детальна програма – за посиланням.

Адреса: проспект Свободи, 20

Гра-квест у пошуках скарбів

Цей захід для дітей 8-13 років організовує Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького. У програмі загадки, ребуси, пошуки скарбів/картин за описом, збирання пазлів. Вхід в музей 18 травня безкоштовний, оплата за квест – 60 грн за групу. Початок: 13:00/

А з 11:00 до 12:00 триватиме квест для дітей віком 6-8 років. Умови – ті ж.

З 15:00 до 16:00 на інтерактивну екскурсію «Живописний лабіринт» запрошують відвідувачів віком 16+. Вартість квесту з групи: 90-150 грн.

Адреса: вул. Стефаника, 3.

Для підлітків

Інстаграм-квест «У пошуках скарбів музею»

У програмі квесту для дітей 9-15 років, що розпочнеться 18 травня о 13:00, екскурсії експозиціями трьох відділів ЛІМ, пошук наввипередки цікавих пам'яток у вигляді інтерактивного змагання із залученням гаджетів, з допомогою QR-кодів, складання пазлів на швидкість/тестові завдання, призи, сувеніри учасникам. Вартість: 70 грн/ Запис на квест за телефоном: 0672747666 або тут.

Адреса: площа Ринок, 24, другий поверх.

Анікон 11 з 10 – фестиваль косплею

Фестиваль розпочнеться об 11:00 у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини. Квитки: 250 грн.

Адреса: вул. Погулянка.

Зводи сироту на боулінг

Львів’ян запрошують зводити на боулінг дітей, які не мають батьків, поговорити з ними про проблеми, що можуть їх турбувати, та якісно провести час. Організатори просять не брати на захід своїх дітей. За сиріт платять організатори, а дорослі мають самостійно заплатити за себе у боулінгу 100 грн та за свою їжу. Початок: о 14:45.

Адреса: ТЦ ВІкторія Гарденс, «Папашон».

Фестиваль для підлітків «ПідлітОК_Бум»

У програмі: ток-шоу, інтерактивні ігри, майстер-класи від профі-журналістів, блогерів, контентників, робота в командах, несподіванки та подарунки, вільний мікрофон, тусовка, музика. Вартість: 450 грн, передбачені знижки для груп. Початок: о 9:00.

Адреса: готель «RIUS», вулиця Академіка Гнатюка, 12а.

Дитячий форум – фестиваль дитячого читання «Книгоманія»

Цього року Дитячий форум відбувається у форматі великої гри «Супергерої рятують планету, основна місія якої – здобути суперсили, стати Супергероєм та врятувати Планету «Книгоманія» від екологічної катастрофи. Детальна програма – за посиланням. Вартість вхідного дитячого квитка на 1 день – 50 грн, участь у всіх майстер-класах – безкоштовна. Дорослий квиток: 20 грн.

Адреса: Палац мистецтв, вул. Коперніка, 17.

Вечірки

Party – to funky & to furious

У програмі – DJ Gooch Brown. Початок: о 21:00. Вхід – вільний.

Адреса: проспект Свободи, 28.

Drum&Bass Sound Of Underground

У програмі: Tonika (Funkmasters), Garry Shumoff (Underground), M.Justa (Bass:is), Wednesday, Neuromonkey, MikeMx (Messivo). Початок – о 23:59 (до 6:00). Вхід: 100 грн до 00:30, після – 150 грн.

Адреса: вул. Коперніка, 17.

Інше

Лекція Андрія Содомори «Людина серед речей»

Відомий письменник і перекладач, Почесний громадянин Львова, нащадок роду Крушельницьких поділиться роздумами про світ речей, що співіснує з людиною впродовж її життя. Початок: о 15:00.

Адреса: музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької у Львові.

Твереза гулянка

В програмі заходу: цікаві майстер-класи (ебру, орігамі, гончарство, ляльки-мотанки), спортивні змагання (каякінг, бої «сумоїстів»), танцювальний майстер-клас, висутупи паркуристів, тренінги з домедичної підготовки, тир, виступи танцювальних та співочих колективів, Віктор Винник та гурт «Навігатор». На завершення свята - ватра та пісні під гітару. Початок о 14:00. Організовує захід Центр надання послуг учасникам бойових дій.

Адреса: парк Погулянка, вул. Вахнянина, 29.

19 травня

Екосвято на Сихові

Це фінальна і найбільша подія проекту «Твори зелений Сихів». У програмі: екоярмарок, еколекторій, майстер-класи для дітей, відкриття та екскурсії по Зеленій Стежці Сихова – першій екостежці у Львові. Початок: о 15:00.

Адреса: площа перед Центром Довженка.

Дорж Бату: про космос без наукових термінів

Дорж Бату або Андрій Васильєв – український журналіст бурято-монгольського походження. За освітою історик-сходознавець, спеціаліст з історії Китаю. Він розповідатиме про те, навіщо нам космос, чого люди туди літають, навіщо нам Марс і навіщо Місяць, чи будуть дешевими квитки на Марс і чому космос, це майбутнє, котре вже наступило. Вхід вільний за попередньої реєстрації.

Адреса: вул. Старознесенська, 24.

Перегляд фільму «Гордість»

Це реальна історія про людей, які об'єднались заради однієї мети. Вона розповідає про те, що людина вище за такі поняття, як «клас», «соціальний статус», «раса», «гендер» тощо. Вхід вільний за умови попередньої реєстрації. Початок: о 15:00.

Адреса: вул. Мулярська, 2а.

Бумбокс в Малевичі

Програма концерту складатиметься з матеріалів перших трьох альбомів гурту: «Меломанія», «Family Бізнес» і «III». Після концерту – вечірка. Квитки за посиланням. Початок: о 19:00.

Адреса: проспект В’ячеслава Чорновола, 2.

Ігри розуму в УКУ

Це благодійний фестиваль на підтримку студентів УКУ. В програмі – настільні ігри, вікторини, а також інтелектуальне змагання між командами різних компаній Львова. Детаьніше за посиланням. Початок: о 13:00. Ігри почнуться ввечері, благодійний внесок з команди (8-10 людей) становить 3 тис. грн.

Адреса: вул. Стрийська, 29а.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!