Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2912 0
Цими вихідними, 15 та 16 серпня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: «Свято Хліба» у Шевченківському гаю, фестиваль сімейного відпочинку, велоквест до Дня Незалежності, конкурс єврейської кухні, збір домашньої їжі для наших військових у зоні АТО.
фото: travellviv.com , www.sumylife.com, uk.wikipedia.org, life.pravda.com.ua, mapia.ua

фото: travellviv.com , www.sumylife.com, uk.wikipedia.org, life.pravda.com.ua, mapia.ua

Свято сімейного відпочинку

Львів’ян запрошують на грандіозне Свято сімейного відпочинку «Дитячий світ», яке триватиме з 15 по 16 серпня у Парку культури імені Богдана Хмельницького. Свято Сімейного Відпочинку – це великий навчально-розважальний центр, де кожен охочий зможе відвідати рукодільні майстер-класи, ігрову зону, арт-зону, помайструвати з Lego, спробувати свої сили у різьбі по склу та дереву, відвідати літературну студію чи просто весело провести час з аніматорами.

Окрім розваг та навчальних занять, на відвідувачів чекатимуть кулінарні майстер-класи, дитячий кінотеатр та концертна програма на головній сцені, а також можливість відвідати заняття з йоги, аеробіки та медитації.  На Святі діятиме Школа майбутніх і молодих мам, де кожна мама зможе отримати консультації та відповіді на питання.

У рамках Свята працюватиме найбільший у Львові ярмарок товарів ручної роботи та food-зона зі смачною їжею і напоями, а також благодійний ярмарок зі збору коштів для наших військових. Ще тут встановлять спеціальні ємкості, куди можна буде віддати пластикові кришечки для подальшої переробки та виготовлення протезів для воїнів АТО.

 

«Свято Хліба» в Шевченківському гаю

У неділю, 16 серпня, у Музеї народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» традиційно відбудеться «Свято хліба». Свято започатковане Громадською організацією «Гільдія приватних пекарів та кондитерів Львівської області» і вже стало улюбленим для львів’ян та гостей міста.

Серед розваг:

- виставка короваїв, дегустація хлібів, ексклюзивні новинки хлібних виробів, виготовлених за давніми рецептами;

- виступи улюблених виконавців;

- давній обряд «Обжинки»;

- квіткові композиції та майстер-клас від флорист-студії «Консуело»;

- щедрі подарунки для переможців конкурсів від партнерів та організаторів свята;

- найрізноманітніші майстер-класи.

 

Квести і конкурси

15 серпня стартує велоквест, який проводитиметься в пізнавально-розважальній формі з інтерактивними завданнями, ребусами та вікторинами місцями та вулицями нашого міста, де відбувалися події, що формували Україну та залишили слід в історії.. Завдяки партнерам велоквесту «Незалежна Україна», на учасників та переможців заходу чекають цікаві подарунки.

Цього року вперше у межах фестивалю єврейської культури у місті визначатимуть страву Lviv Klez Fest. Мета конкурсу — популяризація автентичної єврейської кухні. Відтепер у межах фестивалю єврейської культури у Львові кращу страву визначатимуть щороку. Після цього страва-переможець упродовж року буде присутня у меню ресторанів єврейської кухні у Львові. В день конкурсу учасник презентує вже готову страву разом з описом історії та особливостями її приготування, інгредієнтів та з повним рецептом. Конкурс проходитиме у два етапи: 16 серпня (неділя) — 13:00 — приготування страв конкурсантами; 23 серпня (неділя) — 19:30 — оголошення та нагородження переможця, концерт.

Кавовий фестиваль, який відбудеться у вересні у Львові, оголосив конкурс на дизайн офіційного горнятка. Заявки приймаються до 25 серпня. Переможець конкурсу побачить свій дизайн на фестивальних горнятках, а також отримає грошову винагороду – 4 тисячі гривень та 4 запрошення на майстер-клас за участі кращих барістів України в рамках фестивалю.

Форум видавців пропонує любителям селфі та книжок взяти участь у конкурсі-квесті та виграти набір книжкових новинок. Для участі у розіграші потрібно зібрати 7 фото, вказати у темі листа «Селфі з книгозавром», а у тілі – посилання на 7 публікацій у соцмережах, свої ім’я-прізвище та номер телефону. Власне фото на фоні кожного з 7 птахів-Книгозаврів потрібно зберегти у стрічках в соцмережах до моменту завершення конкурсу.

 

Благодійність

У Львові стартував збір домашньої їжі, яку волонтери доставлять солдатам в зону АТО до Дня Незалежності. Волонтери збиратимуть домашні вареники, голубці, випічку, а також сигарети, чай, каву, консерви, продукти тривалого зберігання, нижню білизну, шкарпетки, ліхтарики, батарейки, дитячі малюнки та листи, обереги. Окремо солдати просили про художню літературу. Приносити продукти та інші речі можна у Центр забезпечення військових на вул. Шота Руставелі, 2 (другий поверх) для ГФ «Народна Самооборона Львівщини». Вже 21 серпня зібрані речі повезуть на передову, щоб 24 серпня, в День Незалежності України, солдати змогли поласувати домашніми стравами.

А ще цими вихідними, 15-16 серпня, у парку імені Івана Франка біля альтанки-ротонди триватиме благодійний проект «Шафа». Тут збиратимуть одяг для душевнохворих, які проходять довготривале лікування у Львівській обласній клінічній психіатричній лікарні. Організатори закликають львів’ян, в яких зберігається одяг, яким вони не користуються, який завеликий/замалий і його шкода викинути приносити в парк. Триватиме збірка впродовж двох днів з 10:00 до 16:00 год.

 

Соціальні проекти

Стартував конкурс ідей та проектів «Зупинимо корупцію: громадська дія у Львівській області». Учасниками відбору можуть стати неурядові та волонтерські організації, об'єднання, експертно-аналітичні групи, благодійні організації, ЗМІ, що діють на території області або в інших регіонах України. Орієнтовний бюджет проектів становитиме до 300 тис. грн. Фінансова підтримка надаватиметься учасникам конкурсу, які передбачають здійснювати свою діяльність виключно на території Львівщини: в обласному центрі та/або в районах чи населених пунктах області.

 

Відпочинок за містом

Сонячний серпень відкриває перед львів’янами чудову нагоду на вихідних відпочити з користю, вибравшись за місто. Tvoemisto.tv дізналося для вас цікаву та корисну інформацію про подорож до Свірзького замку, збудованого в XV столітті, який виконав роль і захисної споруди, і школи трактористів, і локації для зйомок фільму про Д’Артаньяна, а зараз став місцем для проведення музичних фестивалів.

 

Також нагадуємо, що цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує для перегляду комедійний трилер від режисера стрічки про Шерлока Холмса «Агенти А.Н.К.Л

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!