Leo Express відклав запуск потяга з Праги до українського кордону на Львівщині

1969 0
Раніше потяг мали запустити вже в березні.
Фото: ceetransport.com

Фото: ceetransport.com

Чеський перевізник Leo Express переніс запуск потяга з Праги до українського кордону на Львівщині з березня на червень. Про це повідомляє ЦТС із посиланням на польські ЗМІ.

Читайте також: Лоукостер Flixbus запускає рейс із Медики до Роттердама. Вартість квитків

Перевізник досі не отримав дозвіл на перевезення з березня, тож у Leo Express сподіваються отримати цей дозвіл із червня.

«PKP PLK, яка керує рухом потягів на польських лініях, не погодилась із нашою пропозицією про включення у розклад конкретних годин відправлення потягів. Ми могли б спробувати запустити наші рейси швидше, втім у другому кварталі заплановані ремонти на відтинку Жешув – Перемишль, тому це б теж завадило нам. Саме тому ми спробуємо домовитися з PKP PLK про наступний графік і сподіваємось, що в червні вже будуть курсувати перші потяги Медика – Прага», – сказав відповідальний за польсько-український ринок Leo Express Юрай Андрейка.

Читайте також: Як зі Львова доїхати потягом за кордон — усі можливі напрямки. Розклад руху, вартість

Нагадаємо, що торік чеський перевізник отримав дозвіл на обслуговування маршруту Прага – Краків – Перемишль – Медика від UTK – адміністрації залізниці Польщі. Але в той час зимовий графік поїздів уже сформували, тож потягам Leo Express у ньому місця не знайшлось, тому перевізник сподівався потрапити у весняний графік.

Перевізник планує виконувати чотири рейси щоденно із Праги до Медики і стільки ж у зворотному напрямку. Дозвіл діє до грудня 2024 року. Поїзди курсуватимуть через станції Катовіце, Краків, Тарнув, Дембіца, Ряшів, Пшеворськ, Перемишль і Медика. Причиною запуску цього маршруту називають доповнення транспорту на маршрутах до України, а паспортний контроль пропонують проводити за прикладом інтерсіті «Київ – Перемишль», тобто безпосередньо у вагонах.

Додамо, що чеський залізничний перевізник RegioJet із 14 червня також планує запустити прямий поїзд зі Мостиськ до Праги. Потяг курсуватиме до станції Мостиська-2 раз на день у кожному напрямку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!