Лісники закликають відповідально поводитися у лісах під час спеки

1902 0
Фахівці нагадують, що навіть найменша необережність може стати причиною великої пожежі у спекотну погоду.
Фото: kmlis.gov.ua

Фото: kmlis.gov.ua

Працівники Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства закликають жителів області  бути максимально обережними під час відвідин лісу.

Як зазначено у повідомленні управління, цей тиждень є найспекотнішим за все літо. Разом із відсутністю опадів це сприяє підвищенню пожежної небезпеки у лісах.

Читайте також: Лісові пожежі поблизу Львова відслідковуватимуть відеокамери

З огляду на це лісівники просять бути обережними з вогнем у межах будь-якої природної території, не розводити багаття у недозволеному місці, не дозволяти дітям гратися з вогнем.

З початку 2017 працівники управління склали протоколи на 62-ох порушників вимог протипожежної безпеки в лісах. Якщо ж пожежа розгорілася, і ви не можете загасити її самотужки – слід зателефонувати до служби порятунку за телефоном "101" або повідомити лісову охорону (тел.: 297-61-21) та органи місцевого самоврядування.

Крім того, у Львівській ОДА просять жителів області припинити спалювання сухостою в полях та на присадибних ділянках, та бути обережними з торфом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!