На Львівщині напрацювали законодавчі зміни для посилення контролю за лісовим господарством

1252 0
Пропозиції напрацювала міжвідомча робоча група з питань контролю за збереженням лісових ресурсів.
Фото: Дивись Інфо

Фото: Дивись Інфо

Львівська ОДА подала пропозиції змін до законодавства щодо посилення контролю у діяльності лісового господарства. Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Пропозиції напрацювала міжвідомча робоча група з питань контролю за збереженням лісових ресурсів. Серед її учасників – постійні лісокористувачі, контролюючі органи, представники громадськості, тощо.

Читайте також: Де у Львові планують збудувати нові вулиці

Основні пропозиції області:

- встановити відповідальність для постійних лісокористувачів за подання завідомо недостовірної інформації про походження, заготівлю та реалізацію деревини до єдиної державної системи електронного обліку;

- втановити відповідальність за несвоєчасне внесення інформації до єдиної державної системи електронного обліку;

- передбачити відповідальність для підприємств, установ, організацій та громадян за порушення дотримання вимог санітарних правил в лісах;

- внести зміни в Лісовий кодекс в частині процедури автоматичного анулювання лісорубного/лісового квитка у разі виявлення порушень в діяльності постійного лісокористувача на підставі вказаного документу;

- збільшити розмір санкції за незаконну порубку і пошкодження дерев.

Читайте також: Рубати розумно, продавати прозоро. Що відбувається з лісами Львівщини

Крім цього, пропонують зміни до Положення про лісову охорону, Лісового кодексу та Кодексу України про адміністративні правопорушення, що дозволить працівникам відомчої лісової охорони оформляти протоколи про порушення лісового та природоохоронного законодавства.

Зміни дозволять збільшити частку наповнення місцевих бюджетів. Окремі пропозиції стосувались також зменшення податкового навантаження на постійних лісокористувачів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!