Львів прощатиметься з Олегом Новохацьким. Розклад

2362 0
У вівторок, 16 грудня, о 14:00 у театрі «І люди, і ляльки», що на вул. Фредра, 6, відбудеться прощання з Олегом Новохацьким, директором та художнім керівником театру, що помер вчора вночі.
Фото: puppet.lviv.ua

Фото: puppet.lviv.ua

Поховають Олега Новохацього на Сихівському кладовищі о 15:00, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Коли з'явилась можливість зробити театр «моєї мрії», Олег Новохацький залишив попереднє місце праці і, ризикуючи усім, зробив театр, у якому втілив своє бачення дійства для дітей. Так і виникли «І люди, і ляльки». Роком заснування театру вважається 1990-ий – рік, коли колективу виділили приміщення – невеличку кімнату площею 62 кв. метри на вул. Фредра, 6. З 2005 року театр став муніципальним. У 2006 році сталася страшна пожежа, яка знищила майже усі декорації та ляльки. Але театр вистояв, відродився. Олег Максимович поставив понад 20 вистав. Колектив театру є лауреатом численних міжнародних театральних фестивалів і конкурсів», – розповіли в управлінні культури Львівської міськради.

Олег Максимович Новохацький народився 25 лютого 1937 року у Ялті. Створив театр «І люди, і ляльки» 1988 року. Першими акторами стали студійці з Будинку вчителя. Перші роки існування для колективу були досить важкими, адже не було свого приміщення, не було елементарних умов, необхідних для функціонування театру, але був шалений ентузіазм, і були люди, закохані в ляльку.

5 цікавих фактів про Олега Новохацького та його театр читайте на Tvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!