Політична реклама

Львів прийме матч міжнародного турніру з регбі

1332 0
26 квітня у Львові на стадіоні «Юність», що на вул. Болгарській, 4, о 14:00 відбудеться міжнародний матч 15-го Кубка Європейських націй з регбі. Змагатимуться збірні України та Польщі. Вхід – безкоштовний.

Загалом організатори матчу очікують понад 4 тисячі глядачів зі Львова та країн Європи, інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Перші тренування ми вже провели, команда наполегливо готується до матчу. Очікуємо на серйозну гру та сподіваємось на перемогу – це наша основна задача. Запрошуємо на матч вболівальників, адже для гравців дуже важлива підтримка трибун, а ми постараємось подарувати глядачам прекрасний матч», – розповів головний тренер Національної збірної України з регбі Зураб Кікачеішвілі.

Довідка:

Турнір, який тепер називається Кубок Європейських Націй, був створений в 1936 році. Учасниками змагання були Франція, Німеччина, Італія та Румунія.
Під час ІІ Світової Війни матчі були припинені та відновились в 50-х роках під назвою «Європейський Кубок». Додалися нові учасники: Іспанія, Бельгія і Португалія, а Румунія покинула турнір.
З 1965 по 1973 роки змагання поновлюються під назвою «Кубок Націй». У турнір повернулась Румунія, а також додаються Чехословаччина, Марокко, Нідерланди, Польща, Болгарія і Югославія.
У 1973 році турнір знаходить нову назву «FIRA Trophy». Наприкінці 70-х років до турніру приєднуються Швейцарія, Швеція, Радянський Союз і Люксембург.
Сучасна назва Кубок Європейських Націй турнір утворена в 2000 році, після того як Італія і Франція остаточно приєднуються до Кубка Шести Націй. Зараз у Кубку виступають 35 європейських збірних розділених на 7 дивізіонів. Підгрупи «1А» і «1В» налічують по 6 команд, пул «3» - три команди. Всі інші групи по 5 збірних.
Україна вперше з'явилася на регбійній міжнародній арені в сезоні 1992/1994 і посіла 4-е місце в підгрупі «2В». У сезонах 2002-2004 і 2008-2010 Україна вигравала свої підгрупи і піднімалася в елітний дивізіон КЕН. Зараз українська збірна грає в дивізіоні «1В», де її суперниками є Німеччина, Молдова, Польща, Швеція та Чехія.
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!