Львівські десантники вибороли першість у змаганнях з тактичної медицини

1254 0
Цьогорічне випробування для військових медиків складалось з кількох етапів, на яких конкурсанти показали теоретичні знання та практичні навички.
Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

У Житомирі на базі 199 навчального центру Десантно-штурмових військ ЗСУ вібувся конкурс на найкращого фахівця з тактичної медицини серед військових частин Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. За підсумками перше місце здобули десантники з 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба командування десантно-штурмових військ ЗСУ.

Цьогорічне випробування для військових медиків складалось з кількох етапів, на яких конкурсанти, більшість з яких мають бойовий досвід, показали теоретичні знання та практичні навички. Перший полягав у правильності дій під час першої медичної допомоги в зоні зіткнення з противником. Зокрема, десантники демонстрували свою вправність у зупинці критичної кровотечі в умовно пораненого, переміщення його у зону укриття та надання йому першої допомоги.

Читайте також: Львівщина отримала нову партію вакцин «Pfizer» та «Astrazeneca». Деталі

Другий етап передбачав надання допомоги у зоні умовного укриття, в так званій жовтій зоні. Тут учасники демонстрували майстерність у огляді пораненого. Слід зауважити, що учасники діяли згідно із Єдиною системою країн-НАТО. Наступний етап – медична допомога в зеленій зоні. Медики показували боротьбу з наслідками кровотечі. 

На заключному етапі учасники у складі команди продемонстрували вміння евакуації пораненого з бойової техніки. Кожен учасник відігравав свою роль. Перший виконував функцію пораненого, другий діяв, як керівник команди, а ще двоє – займались евакуацією. У кінці конкурсу за кількістю набраних балів визначили переможців, як в індивідуальному заліку, так і в групових змаганнях.

Читайте також: У Дитячій лікарні у Львові вперше провели операцію за новою методикою

Перше місце за найкраще відділення збору та евакуації поранених здобули десантники з 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ. Друге – посіли військовослужбовці з 25 окремої повітряно-десантної Дніпропетровської бригада ДШВ ЗСу. Третє – вибороли медики з 79 окремої десантно-штурмової бригади Миколаєва.

У конкурсі на кращого фахівця з тактичної медицини результати наступні:

І місце – старший солдат Іванна Поліщук з 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ.

ІІ місце – молодший сержант Ігор Кардей-Кашубі з 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України.

ІІІ місце – солдат Олександр Погорільчук з 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!