Львівські підприємства отримають пільги з орендної плати за землю. Перелік

1398 0
У цьому списку є 11 підприємств.
Фото: Волинські новини

Фото: Волинські новини

Депутати Львівської міськради на пленарному засіданні 20 лютого затвердили перелік підприємств, які отримають у 2020 році пільги з орендної плати за землю. За відповідну ухвалу проголосував 41 депутат.

У цьому списку є 11 підприємств. Це:

ТзОВ «Ринок сільськогосподарської продукції «Шувар».

ПрАТ «Картонно-паперова компанія».

ПрАТ «Компанія Ензим».

ТзДВ «Львівський Маяк».

ТзОВ «Фірма Язьм».

ТзОВ «Львівський монтажно-заготівельний завод».

ТзОВ «Факро Львів».

АТ «Галичфарм».

ПрАТ «Львівський завод залізобетонних виробів № 2».

ТзОВ «Львівська ізоляторна компанія».

ТДВ «Львівагромашпроект».

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv депутат ЛМР, член комісії фінансів та планування бюджету Любомир Босаневич, програма сприяння розвитку львівських товаровиробників працює із 2015 року і дозволяє львівським підприємствам комфортніше вести бізнес та акумулювати кошти для покращення свого виробництва та технічної бази.

Читайте ще: Міськрада Львова підтримала петицію про ремонт колектора у Скнилівському парку

При цьому, як уточнила Tvoemisto.tv керівник відділу ділових індустрій управління економіки департаменту економічного розвитку ЛМР Галина Заяць, корегуючий коефіцієнт на орендну плату сьогодні становить 0,6%.

За її словами, вказані промислові виробники платять 60% оренди, а ринок «Шувар» - 80%.

Є три основні критерії надання таких пільг – площа землі має складати не менше одного гектара, зарплата працівників не менше 9 тисяч гривень, а кількість робітників не менше 50.

«Ці підприємства мають орендну плату за землю і вони перебувають не в рівних умовах з іншими промисловими підприємствами, які мають земельний податок. Бо земельний податок це 1%, а орендна плата за землю - це 3%. І хоча оренда все одно лишається більшою за земельний податок, ми вирівнюємо ситуацію і за зекономлені кошти хтось може утеплити цех, а хтось ввести нову лінію», - зазначила Галина Заяць.

Христина Гоголь


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!