Львівські учні створили ліхтарик, яким користуються військові на фронті

1169 0
Освітлювач «FireFly» компактний та не потребує заряджання.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Учні Львівського вищого професійного училища комп'ютерних технологій та будівництва створили новий освітлювач «FireFly». Це довготривалий ліхтарик, яким користуються військові на передовій.

Джерело: пресслужба ЛМР

У процесі виробництва учні виконали пайку діода, придумали логотип та створили інструкцію до використання освітлювача. Цей ліхтарик довготривалий, адже можливо замінити батарейки, компактний та не потребує заряджання. Освітлювач створили в рамках реалізації проєкту «Компанія» від Junior Achievement під керівництвом Христини Мілян, а потім учнівська мінікомпанія «NANOLED» доопрацювала прототип для освітлення. 

Читайте також: Львівські учні зібрали півмільйона гривень для ЗСУ

«Вкотре переконуємося у креативності наших учнів! «NANOLED» – це приклад сучасної мінікомпанії, яка створена на базі закладу професійно-технічної освіти, і йде в ногу з часом», – повідомила Марія Поліщук, директорка училища.

Нагадаємо, що студенти, науковці та працівники «Львівської політехніки» спільно із військовослужбовцями розробили розвідувальні безпілотники, роботизовані установки для перевезення боєприпасів, роботи-камікадзе та роботизовані платформи для розмінування територій. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!