Львівський місяць у Вроцлаві поляки назвали подією року

2854 0
За результатами голосування на RadioWroclaw (Радіо Вроцлав) Львівський місяць став найважливішою культурною подією року. Слухачі радіо віддали свої голоси саме за проект-презентацію української культури.
Фото: esk2016.lviv.ua

Фото: esk2016.lviv.ua

Упродовж останнього тижня на Радіо Вроцлав Культура тривало змагання поміж п’ятьма найважливішими подіями 2016-го року у культурі. Переміг Львівський Місяць – панорамна презентація української культури за кордоном, що тривала протягом квітня у Вроцлаві – Європейській столиці культури 2016. Відзначимо, вперше в історії конкурсу «Європейська Столиця Культури» учасником стало місто з-поза меж Європейського Союзу, – інформує прес-служба міськради.

Читайте також: 8 речей, які Львів демонструватиме у Європейській культурній столиці Вроцлаві

У голосуванні поміж слухачами вроцлавського радіо за нагороду «Емоція» перше місце зайняв Львівський місяць – проект, що через призму Львова презентував українську сучасну культуру усій Європі. З 622 голосами він випередив інших чотирьох претендентів (відібраних також на попередньому турі інтернет-опитування) – виставу «Dziady - całość w Teatrze Polskim», проект «Zapomniane Miasto», «Olimpiada Teatralna», та концерт Девіда Гілмора.

 «Львівський місяць у Вроцлаві став найважливішою подією, з точки зору оцінки самих вроцлавян. Це не є якийсь жест поваги до Львова, це, скоріш за все, оцінка самого проекту. Цей проект був дуже затребуваний у Вроцлаві, попри те, що ми показували чужу для них культуру», – відзначив директор мистецького об’єднання «Дзига», один із організаторів Львівського місяця Марек Іващишин.

«Коли в центрі міста є вуличка, яка так і називається Львівська вуличка, – це гарно. Ви маєте змогу прийти і зрозуміти, запитати, побачити на власні очі все про Львів. Цей день повинен стати стартом того, що Львів офіційно має готуватися до того, щоб бути Європейською столицею культури», – додав заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Читайте також: У польському місті Вроцлав представили Львівську вуличку

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!