Львівський суд оштрафував чоловіка за заклик скасувати карантин і закрити «Епіцентр»

1897 0
Чоловік може оскаржити у Львівському апеляційному суді.
фото: www.ednist.info

фото: www.ednist.info

Личаківський районний суд оштрафував мешканця Винників за пост у соцмережі Фейсбук, де він закликав не дотримуватися карантину і закрити «Епіцентр». Про це йдеться в постанові суду від 29 липня.

1 травня чоловік опублікував допис на підтримку міського голови Черкас щодо скасування карантину та запропонував відкрити малий і середній бізнес, а мережу магазинів «Епіцентр» – закрити на карантин. У судді кажуть, що таким чином він поширив неправдиві чутки, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку.

Його дії кваліфікували як адміністративне правопорушення за ст. 124 адмінкодексу. Сам порушник на засідання суду не з’явився. 

Тож суд визнав його винним за ст. 173-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та присудив штраф 170 грн. Крім цього, він має заплатити судовий збір 420,4 грн.

Чоловік може оскаржити у Львівському апеляційному суді.

Як пише Zaxid.net, ідеться про мешканця Винників Володимира Гаврилюка, що був одним із організаторів протестів проти цинкового заводу біля Винників.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!