У Львові склали адмінпротокол на організаторів людного концерту в центрі міста

16434 0
Представника організаторів притягнули до адмінвідповідальності за порушення правил карантину.
Фото: Без обмежень

Фото: Без обмежень

У Львові 21 жовтня в центрі міста гурт «Без обмежень» знімав кліп, а опісля поблизу пам’ятника Адаму Міцкевичу відбувся їхній «Секретний концерт», який організував «Київстар». З опублікованого у мережі відео помітно, що у заході взяли участь близько двох сотень людей. Соціальної дистанції вони не дотримувались. 

Як розповіла у коментарі Тvoemisto.tv речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська, організаторів заходу притягнули до адміністративної відповідальності за порушення правил карантину.

«Працівники Галицького відділу поліції склали на представника ТзОВ адміністративний протокол за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей). Була заявка на зйомку кліпу. Правоохоронці побачили, що є велика кількість людей і притягнули до відповідальності», – сказала Світлана Добровольська.

Санкція статті тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Читайте також: На Львівщині виявили понад 400 випадків Сovid-19. Статистика за минулу добу

У пресслужбі міськради Тvoemisto.tv уточнили, що не видають дозволів на такі заходи, міськраду просто попереджають листом про їх організацію.

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко прокоментував Тvoemisto.tv, що у Львові, як і в інших містах та районах, які знаходяться у помаранчевій зоні, повинні дотримуватися чітких обмежень та вимог до проведення подій, заходів, зібрань чи роботи закладів культури. Утім відповідальність за проведення заходів несуть організатори, а штрафувати порушників має поліція.

У поліції кажуть, що від початку запровадження карантинних обмежень виявили більше 2 500 випадків порушення карантинних обмежень. Адмінпротоколи за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення склали на підприємців – 276, кафе, ресторани, бари – 58, на продавців без засобів індивідуального захисту – 925, на перевізників – 455, на посадових осіб ринків – 26 (24 директорів та 2 продавців) та на хостели – 7.

Нагадаємо, що Кабмін 13 жовтня продовжив дію адаптивного карантину до кінця року та змінив правила про дозволену кількість людей у масових зібраннях. У зеленій зоні дозволили масові заходи загалом не більше 50 людей за умови дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра та маскового режиму, у «жовтій» – не більше 30 людей, у «помаранчевій» – не більше 20.

Скріншоти із відео Andrew Gnatush

Христина Гоголь

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!