Львів’ян попереджають про хуртовини та різке зниження температури

12511 0
4 та 5 січня синоптики прогнозують снігопади, а 6-8 – різке зниження температури.
фото: diyarbakirsoz.com

фото: diyarbakirsoz.com

Найближчими днями по всій території України, зокрема на Львівщині, очікується значне погіршення погодних умов. За прогнозами синоптиків очікуються сильні снігопади та хуртовини, снігові замети, пориви вітру, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Погоду обумовить арктичний циклон.

4-5 січня вночі на Львівщині прогнозують пориви південно-західного вітру 15 – 20 м/с. Вдень пориви вітру 18 – 23 м/с, хуртовини; місцями сильний сніг. На дорогах ожеледиця, вдень подекуди снігові замети.

6 січня впродовж доби 12 – 17° морозу;

7 січня вночі 15 – 20° морозу, місцями (переважно в горах) до 25° морозу, вдень 12 – 17° морозу;

8 січня вночі 18 – 23° морозу, місцями 26 – 30° морозу, вдень 9 – 14° морозу.

Також за прогнозами синоптиків 4 січня вдень на Закарпатті та в Карпатах сильний сніг, у горах Львівської та високогiр'ї Iвано-Франкiвської, Закарпатської областей очікується значний рiвень лавинної небезпеки.

При погіршенні погодних умов Служба автомобільних доріг у Львівській області закликає водіїв та перевізників при можливості утриматись від поїздок, адже великогабаритні автомобілі часто стають причиною обмеження руху, під час заносу блокуючи проїжджу частину, або ж зупинки таких вантажівок на узбіччях, що у свою чергу, призводить до затримки снігоочисної техніки та ускладнює роботу дорожникам.

За нагальної потреби водіям великовантажних транспортних засобів радять мати протиожеледні засоби (ланцюги), противідкатні упори та лопати.

Нагадуємо, в зимовий період  на дорогах області діє 51 пункт відстою для великовантажного транспорту.

Читайте також: Львів’ян закликають бути обережними на льоду. Правила поведінки

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!