Львів’ян запрошують безкоштовно обстежити здоров’я ясен. Як це зробити

5010 0
Понад 40 стоматологічних клінік та кабінетів Львова візьмуть участь у Європейському дні здорових ясен.

У суботу, 11 травня, відзначатиметься Європейський день здорових ясен, ініційований Європейською Федерацією пародонтологів. У цей кожен охочий матиме можливість безоплатно перевірити ясна за допомогою парадонтального скринінг-тесту. Про це ідеться на Facebook-сторінці в. о. міністерки охорони здоров’я Уляни Супрун.

В акції візьмуть участь 42 львівські стоматологічні клініки та кабінети, з переліком яких можна ознайомитись за посиланням.

Для того, щоб пройти безкоштовне обстеження потрібно попередньо зареєструватись, зателефонувавши в обрану клініку та вказавши, що ви хочете пройти обстеження у межах Європейського дня здорових ясен. А 11 травня – прийти до лікаря.

Читайте також: Від першого зуба. Що треба знати батькам і дітям про догляд за зубами

Уляна Супрун зазначає, що саме захворювання ясен – основна причина втрати зубів. Окрім того, вони призводять і до інших серйозних проблем із здоров’ям. Найбільш поширені захворювання ясен – гінгівіт та пародонтит. Їхні симптоми такі:

  • почервоніння та набряк,
  • кровотеча під час чищення зубів,
  • неприємний запах чи присмак у роті.

«Пародонтит може призвести не лише до втрати зубів. Бактерії, що виникають внаслідок цієї хвороби, можуть потрапити в кров через тканину ясен і викликати серйозні проблеми зі здоров’ям – пародонтит пов’язують з респіраторними захворюваннями, ревматоїдним артритом, захворюванням коронарних артерій або інсультом. Також нещодавні дослідження показали ймовірну роль бактерій Porphyromonas gingivalis, які викликають хронічне запалення ясен, у розвитку хвороби Альцгеймера», – ідеться в дописі.

Читайте також: Як розпізнати інфаркт та надати першу допомогу. Інфографіка

Уляна Супрун додає, що для здоров’я ясен та всієї ротової порожнини головне – не відкладати візит до стоматолога до останнього та не забувати про прості правила гігієни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!