Львів'ян запрошують на парад історичних трамваїв. Фото

4349 2
Зараз у трамвайному депо триває виставка.
Фото: Андрій Білий/Facebook

Фото: Андрій Білий/Facebook

У старому трамвайному депо на вул. Вітовського у Львові з 31 травня працює виставка трамваїв до 125-річчя львівського електричного трамвая. Про це у Facebook повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

«31 травня 1894 року з депо на вул. Вітовського виїхав перший електричний трамвай виробництва Siemens», – каже він.

Читайте також: У Львові затвердять єдину висоту для трамвайних зупинок

Виставка триватиме до сьогодні, 2 червня. О 17:00 всі трамваї вирушать святковим парадом по вул Вітовського, Франка, Підвальній, Дорошенка, Бандери, Городоцькій. Приблизно о 17:20 на площі Ринок всі трамваї зроблять зупинку на 10 хвилин та поїдуть далі.

На виставці показують історичні трамвайні вагони та вагони, що й нині їздять Львовом. Серед історичних трамваїв можна побачити Sanok SW1 1906 року виготовлення (але до Львова приїхав лише виготовлений 1943-го року з Тарнова), Gotha T59 1960 року виготовлення, Tatra T4 1979 року випуску.

Читайте також: Львівський трамвай. Історія у фотографіях

Серед трамваїв, що курсують Львовом, на виставці можна побачити Tatra KT4 SU, Tatra KT4 DM,  Electron T3 L443.

Фото Андрія Білого / Facebook

 


Читайте також:
4 Червня, 2019 23:38
Максим Доброго дня організатори та активісти, чи можна створити для гостей міста та жителів Львова в старому трамвайному депо на вулиці Вітовського в тій частині ангару, де є під'їзна трамвайна колія, постійно діючу виставку-музей та прокат історичних вагонів трамваїв Львова, що були на параді трамваїв на 125-річчя трамваю Львова? Чи можна винести дане питання на публічне обговорення громадськості? Долучайтеся всі зацікавлені, адже це наша історія для наших дітей!
2 Червня, 2019 11:50
666 ... отакі вагончики курсували на 10-му і 12 маршрутах ... нагору по вул. Івана Франка (10) і нагору до парку ( щоб легше було дістатися до ресторану) Високий Замок ... та залишилися спогади дитинства , що окрас в них (цих трамвайчиків) був інший -- синій з жовтим (чи білим?( ... а от пізніше приїхали "німці" і "чехи" в "правильних" кольорах -- червоні ... всі нові вагони запускали на конкретний маршрут № 2 -- "Енгельса -- Леніна" ... тоді ж на Енгельса зробили кільце для розвороту нових трамваїв ... а старі розгорталися через заїзд на Житомирську ... та -- що було -- загуло ... і наразі маємо те що маємо ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!