У Львові створять музей російської ідеології та генерал США про «вражаючий» наступ ЗСУ. Підсумки доби

864 0
Нині 5 червня та 467 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Ситуація на фронті: Контрнаступ України буде вражаючим та матиме успіх, оскільки українці «повні рішучості звільнити свою країну». «Я припускаю, що вони досягнуть загальновійськового ефекту, тобто вони успішно проводитимуть загальновійськові операції. Сили оборони України працюватимуть злагоджено і комплексно. Вони виконуватимуть різні завдання», – про це заявив американський генерал, колишній директор ЦРУ Девід Петреус.

Він додав, що головні елементи у контрнаступі досягають кульмінації через 72-96 годин і цього часу буде достатньо щоб фізично змогти прорватися вперед і змусити всю російську оборону рухатися.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Відбулось 29 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 17 ударів по районах зосередження окупантів. Уражені 3 пункти управління, 4 склади боєприпасів, 2 зенітно-ракетних комплекси та 4 станції радіоелектронної боротьби противника. Знищено 6 розвідувальних БпЛА.

Ключові події:

1. У Львові перевірили вже майже 4 тисячі укриттів. На рейд вийшло 57 спеціально сформованих мобільних груп, до яких входять представники ДСНС, нацполіції, районних адміністрацій та комунальних підприємств.

Читайте також: У Львові хочуть створити музей радянських пам’ятників. Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv секретарка робочої групи Львівської ОВА з питань декомунізації Анна Герич, український галерист Павло Гудімов подав ідею створення музею тоталітарного режиму, де були б не тільки пам’ятники радянської доби. Цю ініціативу вже підтримали у Львівській ОВА, наразі триває обговорення вибору території для втілення проєкту.

За задумом Гудімова в такому просторі зберігатимуть й інші речові докази того, як росія впродовж століть нав’язувала українцям свою ідеологію. Для прикладу, ще донедавна в храмі Великомученика Георгія (вул. Тараса Бобанича, 3), що належав УПЦ МП, була ікона царя Миколи;

2. На Львівщині запрацювала е-черга на іспит з водіння. Це скорочує кількість візитів до сервісного центру МВС.

Читайте також: Чи роблять у Львові вологе прибирання доріг та в який період. Пояснення. У Львові є 13 поливомийних машин та шість порохотягів, які також зволожують пилюку на дорогах. Водночас львів’яни скаржаться на пил та забредненість повітря в місті.

А також: Біля Краківського ринку у Львові запрацював паркувальний майданчик. Він тимчасово не функціонував через змінену схему дорожнього руху у зв’язку з реконструкцією вул. Шевченка;

3. Віднині у Львові тестуватимуть е-квиток. На яких маршрутах. Тестуватимуть систему орієнтовно місяць – до 30 червня. Після цього практику застосовуватимуть і на інших маршрутах. Також на час тестування контролери проводитимуть роз’яснювальну роботу, щоб люди навчилися правильно валідувати проїзд, а водії – видавати квитки.

Читайте також: У Львові відбувся фестиваль ретроавтомобілів. Фото. Учасниками заходу стали люди із різних куточків світу та 15 областей України. Виручені кошти з додаткових активностей будуть спрямовані на закупівлю реанімобіля на лінію фронту.

На цю ж тему: У Львові відкрили виставку рухомого складу трамваїв. Фото. 31 травня 1894 року у Львові відкрили регулярний рух другого в Україні і четвертого в Австро-Угорщині електричного трамвая. Довжина ліній становила 8,3 км. Діяли такі маршрути (подані сучасні назви вулиць): «проспект Свободи – вулиця Степана Бандери – головний вокзал», «проспект Свободи – вулиця Івана Франка – Стрийський парк» і «проспект Свободи – вулиця Личаківська – Личаків». Відкриття було приурочено до Крайової виставки, що проходила у Стрийському парку;

4. Відсьогодні у Львові запрацюють школи дозвілля. Як долучитися. Вони розпочнуть роботу у тих школах, де вже завершився навчальний процесс, про це повідомив очільник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк. За його словами, у тих закладах освіти, де навчальний процес ще триває, школи дозвілля запрацюють через тиждень.

На цю ж тему: У сквері «На Валах» повісили дзвоники як символи голосів дітей, що загинули у війні. За останні два роки, 500 українських дітей загинуло, і майже 22 тисячі депортовано;

5. На площі Ринок висадили нові квіти. «Наша клумба нової хвилі на площі Ринок набирає все нових барв. Уже на повну силу квітують шавлія, котовник, іриси, наперстянка і алліуми, у активний ріст пішли просо, ковило і пеннісетуми», – кажуть в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!