Львів’ян запрошують підтримати хворих на легеневу гіпертензію

1781 0
У неділю, 3 травня, у Львові відбудеться акція на підтримку людей, хворих на легеневу гіпертензію. Захід присвячений Міжнародному дню Легеневої Гіпертензії, який відзначають 5 травня. Організатори запрошують мешканців міста не бути байдужими та приєднатися до спільної ходи.
фото: fotofakt.in.ua, www.cnet.com, diagnoz.net.ua

фото: fotofakt.in.ua, www.cnet.com, diagnoz.net.ua

Акція «Ходотон» пройде під гаслом «Коли повітря залишається осторонь». Хода на підтримку хворих на легеневу гіпертензію відбудеться від пам’ятника Тарасові Шевченку до Львівського національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, – та у зворотному напрямку.

У Львівській області налічується 23 хворих на легеневу гіпертензію. Ці люди знають ціну подиху. 1 місяць їхнього життя становить від 40 тис. грн. до 120 тис. грн., залежно від функціонального класу хвороби, симптомів. Мінімальна вартість лікування одного хворого на рік становить 480 тис. грн. Від появи перших симптомів людина може прожити без лікування до 3-ох років. Хворі на легеневу гіпертензію не можуть повноцінно дихати: повітря залишається осторонь. Вони відчувають постійну слабкість, запаморочення, задуху, посиніння губ і рук.

Читайте також: У Львові проведуть акцію на підтримку людей із легеневою гіпертензією

Збір учасників біля пам’ятника Шевченку об 11.30 годині, початок ходотону о 12.00 годині.

Опублікувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!