У Львові Під Голоском до недавно погоджених 9 будинків хочуть добудувати ще сім

6388 0
Цей комплекс є продовженням того, будівництво якого вже погодили. Квартири у будинках зможуть отримати військові.
Візуалізація ФОП Столяров Ю. М.

Візуалізація ФОП Столяров Ю. М.

У Львові на вул. Під Голоском забудовник планує звести ще сім житлових будинків. Відповідний містобудівний розрахунок розглянули на архітектурно-містобудівній раді ЛМР 1 березня.

Цей комплекс є продовженням того, будівництво якого вже погодили. Місяць тому містобудівні умови та обмеження видали на 9 будинків, 75% квартирх яких зможуть отримати військові.

Ділянка поза межами санітарних і екологічних обмежень, в зоні Ж-3. Між двома житловими кварталами облаштують озеленений пішохідний простір. Натомість забудовник зобов’язався облаштувати вбудований спортзал на 200 кв.м. 

У будинку буде сім секцій, які будуватимуть у два етапи. Будинки сягатимуть від 6 до 9 поверхів. Усього буде 225 квартир, а також дворівневий підземний паркінг, який дозволить забезпечити 315 паркомісць.Також не першому поверсі передбачені приміщення для комерції. Всередині ділянки облаштують повністю пішохідний внутрішній двір.

«Ми маємо великий запит від учасників бойових дій, які з пільгами зможуть отримати тут квартиру. 75 квартир по 40 метрів квадратних зможуть отримати учасники бойових, 10 кв. м. можна купити по пільговій ціні  і передбачено 10% квартир під програму «єОселля», – розповів головний архітектор проєкту Юрій Столяров.

Читайте також: Три будинки в обмін на школу й садок. Львівська мерія дозволила звести нове житло Під Голоском 

Замовниками будівництва є ОК «ЖКБ «Преміум Голоско» та ОК «ЖКБ «Український доброволець».

Нагадаємо, що львівські депутати двічі провалили голосування за заборону висотної забудови в мікрорайоні Під Голоском, як того вимагали мешканці у своїй петиції. Чому голос представників району не почули і чому вони змушені вже кілька років поспіль оббивати пороги міської ради, щоб упорядкували забудову в їхньому районі, розвинули там інфраструктурні речі та створили парк, Tvoemisto.tv запитало в ініціаторки петиції та депутатів ЛМР у матеріалі.
 
___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!