У 2016-му році восьмеро дітей у Львові загинули через недогляд батьків і нещасні випадки

2736 0
Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, звітуючи про підсумки роботи галузі за 2016-й рік.
Фото: WallpapersCraft

Фото: WallpapersCraft

«Варто наголосити, що минулого року з 20-ти дитячих смертей (від 1 до 18 років) – 8 через нещасні випадки: 4 дитини загинули внаслідок травм, отриманих в ДТП, одна смерть – суїцидальна, 2 – падіння з висоти, одна – утоплення. Тобто восьмеро дітей, бувши здоровими, померли через недогляд. І це питання не лише сімей, де трапилася трагедія, а всього суспільства», – зазначив Володимир Зуб.
 
Торік у Львові народилося на 684 дитини менше, аніж у 2015-му. Така ситуація пов’язана передовсім із погіршенням соціально-економічного становища населення. «Показник народжуваності зменшився з 11,3% до 10,5% на 10 тис. населення. Хоча показник смертності залишився на тому ж рівні, що й раніше. Тобто народжувати стали менше», – зазначив головний медик Львова. З 7130 померлих львів’ян 106 осіб – працездатного віку, 66 – діти від народження до 18 років, із них малюків (віком від народження до року) – 46 осіб.
 
«Це найнижчий показник малюкової смертності за всю історію незалежної України. Саме за рівнем смертності новонароджених у світі визначають якість медичної допомоги. Цей показник у Львові завжди ліпший, ніж у середньому в області та в Україні. У нас проводять аналіз ведення кожного пацієнта: під час вагітності жінки, в пологовому будинку та в час післяпологового лікування, – підкреслив Володимир Зуб. – Варто наголосити, що з 46 смертельних випадків, 26 – від захворювань, а 20 – від вроджених вад (не всі мами дають згоду на переривання вагітності, коли є патології розвитку плоду)».
 
Лікар акцентував, що кожен випадок малюкової смертності вивчає особисто начальник управління і відповідна комісія, зі залученням усіх дотичних органів, приймають відповідні рішення – від оголошення доган і до переміщення з посад, а також проводять відповідні семінари та обговорення
Підготувала Наталія Павлишин

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!