Львів'янин розробив унікальну теплицю, яка може себе забезпечити енергією

3081 1
Львів’янин Максим Філяк із проектом «Еко-кооператив із малого тепличного овочівництва» став півфіналістом міжнародного конкурсу з відбору наукових ідей Американської Асоціації розвитку науки.
Фото: chivchalov.blogspot.com

Фото: chivchalov.blogspot.com

У півфінал конкурсу технічних ідей Tech-I відібрано лише 67 півфіналістів з 502 учасників з усього світу. Серед них є і молодий львівський науковець, повідомили у прес-службі Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Гжицького, аспірантом якого є Максим Філяк.

За правилами змагань у фінал проходить 30 учасників. 9 з них мають шанс отримати грант на втілення своєї ідеї. Всього з України до півфіналу потрапило двоє молодих науковців: Максим Філяк з проектом у сфері сільського господарства та киянин Олександр Дятлов у сфері енергетики.

За результатами голосування на сьогоднішній день Максим знаходиться на 34 місці. Його проект з інноваційної екотеплиці розрахований на впровадження в Україні.

Як розповів tvoemisto.tv автор проекту, в основі – теплиця, розрахована на невелике господарство, у якому є вільна земля, приблизно 50 метрів квадратних. Теплиця обладнана сонячними панелями і установкою вітрогенерації. Всередині є грядки, на яких можна врощувати овочі та спеції.

За словами Максима Філяка, унікальність теплиці у тому, що вона сама себе забезпечує теплом. Вітроенергетична установки і сонячні панелі дають можливість збирати максимум енергії і використовувати її для обігрвіву теплиці та вентиляці.  Теплиця дозволяє продовжити сільськогосподарський сезон на 1,5-2 місяці. Бюджет такої теплиці – 2,5 тис євро.

Підтримати проект Максима Філяка можна, проголосуванням за посиланням.  Для голосування необхідно вказати свою адресу електронної пошти, або просто проголосувати з аккаунту у Facebook. Голосувати можна до 1 жовтня.


Читайте також:
18 Вересня, 2014 20:34
Олекса 2500 евро - це дофіга грошей для українського домогосподарства - 50000 грн...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!