Литовці подарували львівським залізничникам тепловоз

1857 0
У середині жовтня Львівська залізниця отримала від литовських колег модернізований тепловоз. Локомотив уже декілька тижнів перевозить вантажі та пасажирів на західноукраїнських землях. Про це повідомили у прес-центрі Львівської залізниці.
фото: tsn.ua, unian.ua

фото: tsn.ua, unian.ua

Сьогодні тепловоз експлуатують у локомотивному депо Львів-Захід, його залучають як до вантажних, так пасажирських перевезень.

За словами Петра Буковського, машиніста-інструктора локомотивної бригади депо, машина дуже добре себе зарекомендувала у роботі, адже конструкція 4-тактного двигуна дозволяє не додавати масла до дизель-палива. А от для локомотивів, які є на Львівській магістралі, на тонну дизеля потрібно 40 літрів мастила.

Читайте також: Чи з’єднає Львів і Перемишль новий поїзд?

Працівники залізниці зазначають, що литовський тепловоз набагато кращий за ті, які нині курсують Львівською залізницею, де майже 100% тягового рухомого складу відслужили свій термін експлуатації та потребують негайної заміни. Натомість литовський модернізований локомотив має багато переваг: висока потужність, економія палива та мастила, а також краща шумоізоляція.

Локомотив вирішили не перефарбовувати й залишити на його корпусі два державні прапори – український та литовський.

Читайте також: У грудні почне курсувати прямий потяг Варшава-Львів. Оновлено

Передача локомотива Львівській залізниці відбулася відповідно до Протоколу про технічну допомогу Україні, який 28 серпня 2015 року підписали Міністерство транспорту і комунікацій Литовської Республіки та Міністерство інфраструктури України. Договір дарування 16 жовтня у Литві підписали генеральний директор АТ «Литовські залізниці» Стасіс Дайлідкі, віце-міністр транспорту Литви Саулюса Гірдаускас, в.о. генерального директора Укрзалізниці Олександр Завгородній та начальник Львівської залізниці Богдан Піх.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!