Які потяги Львівської залізниці мають обладнані вагони для велосипедистів. Перелік

1307 0
Чотири потяги мають вагони обладнані для велосипедистів.
Умовне фото

Умовне фото

Львівська залізниця має кілька потягів, які обладнані вагонами для велосипедистів. Управління туризму та курортів Львівської ОВА разом з регіональною філією «Львівська залізниця» повідомили, у яких поїздах можна зручно перевозити двоколісний транспорт. 

«Досліджувати Львівщину на велосипеді – гарний приклад активного дозвілля. Звісно можна брати «залізних коней» напрокат у місті, селі, де ви зупинились для відпочинку, та не скрізь облаштовані подібні пункти. Тому, як варіант, добратись у різні куточки області з двоколісним, можна залізницею», – зазначив керівник управління туризму та курортів ЛОВА Тарас Лозинський.

Спеціальними кріпленнями для перевезення велосипедів обладнані вагони таких електропоїздів:

  • Регіональний поїзд №804/803 Рівне-Львів (щоденно, крім суботи)
  • Регіональний поїзд №804/803 Львів-Рівне (по п’ятницях та неділях)
  • Регіональний поїзд №806/805 Рівне-Львів (по п’ятницях та неділях)
  • Регіональний поїзд №806/805 Львів-Рівне (щоденно, крім суботи)

Крім того, на Львівщині вище зазначені потяги зупиняються на станції Підзамче, Красне та Броди.

Читайте також: До 20% мешканців громад готові їздити у місто на велосипеді 

Також зазначимо, що не всі поїзди обладнані кріпленням для велосипедів, а тому часто пасажирам доводиться транспортувати їх як ручну поклаж. Вартість його перевезення у розібраному та упакованому вигляді становить половину вартості повного квитка. Ціна перевезення велосипеда у зібраному вигляді (на ходу), як ручної поклажі, розмір якої перевищує встановлену норму ручної поклажі, дорівнює вартості повного квитка. 

Безоплатне перевезення дозволяється за рахунок норми ручної поклажі (велосипеда в розібраному та упакованому вигляді), за умови що його розмір відповідає нормі ручної поклажі. Велосипед у зібраному вигляді (на ходу) перевозиться як надлишок ручної поклажі в тамбурі вагона (не більше одного на тамбур), або у місцях обладнаних для розміщення велосипедів.

Нагадаємо, що у Львові та за межами міста можна обрати веломаршрут різної складності, відповідно до можливостей та фізичної підготовки кожного. Один з учасників Львівської асоціації велосипедистів Дмитро Гурин розповів Tvoemisto.tv про різні маршрути, як для початківців, так і для впевнених велосипедистів.  

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!