Литва скерує 12 млн євро на відновлення енергетичної інфраструктури України

726 0
У Львові триває круглий стіл «Виклики для економіки України та Литви в умовах війни − шукаймо кращі економічні рішення разом».
фото: лмр

фото: лмр

Литва скерує 12 мільйонів євро на відновлення енергетичної інфраструктури України. Про це Надзвичайний і Повноважний посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас заявив під час круглого столу «Виклики для економіки України та Литви в умовах війни − шукаймо кращі економічні рішення разом», у межах якого українські та литовські парламентарі, представники влади й підприємці обмінюються ідеями поглиблення співпраці між обома країнами.

Джерело: пресслужба ЛМР

Міський голова Львова Андрій Садовий подякував литовцям за підтримку і допомогу під час війни, адже Вільнюс пожертвував Львову 700 тисяч євро на центр реабілітації «Незламні».

Читайте також: Зеленський подякував львів'янам за увагу та підтримку. Відео

«Львів поступово стає центром інновацій. Так само як інновації демонструють наші воїни, наші медики. Наше місто вже стало медичним хабом, ми створюємо екосистему UNBROKEN, яка надала допомогу сотням українців, які постраждали від війни. Ми вже отримали 700 тисяч євро від Вільнюса для розвитку екосистеми реабілітації у Львові. Переконаний, що наша співпраця із литовськими колегами буде плідною. Ми мислимо по-різному, але ми будуємо наше майбутнє і нашу перемогу разом!», − каже він.

Додамо, круглий стіл «Виклики для економіки України та Литви в умовах війни − шукаймо кращі економічні рішення разом» триватиме 2-4 березня. Його організували Комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку, Комітет з питань економіки Сейму Литовської Республіки за участі Посольства Литовської Республіки в Україні.

Нагадаємо, що у Львові з робочим візитом перебуває президент України Володимир Зеленський та президент Латвії Егілс Левітс.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!