Маски на уроках – не обов`язково. Як відбуватиметься навчання з 1 вересня

3690 0
Пересуватися та заходити в приміщення школи потрібно в масці, під час занять маску можна не використовувати.
фото: city-service.lviv.ua

фото: city-service.lviv.ua

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко надав тимчасові рекомендації щодо організації навчання в закладах освіти. Їх затвердили відповідно до постанови №42 від 30 липня. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Кого не допускатимуть?

Зокрема, до роботи не допускатимуть працівників закладу з температурою понад 37,2°C. Учні та працівники шкіл, технікумів, університетів тощо мають розуміти заходи профілактики проти коронавірусу, а також вміти розпізнавати симптоми захворювання. Водночас керівник закладу має розробити маршрути та графік допуску учнів до школи так, щоб уникнути скупчень людей.

Учителі перед заняттями опитують учнів щодо самопочуття та обстежують на ознаки респіраторних захворювань. Якщо в учня / учениці виявили симптоми захворювання за відсутності батьків, його / її рекомендують тимчасово ізолювати в спеціально відведеному приміщенні та проінформувати про це батьків.

Усі уроки в одному класі або на свіжому повітрі

Пересуватися та заходити в приміщення школи потрібно в масці, під час занять маску можна не використовувати. Переміщення учнів закладом мають мінімізувати  наприклад, проводити всі заняття в одному кабінеті. Скласти розклад рекомендують так, щоби заняття в різних класах починалися та закінчувались у різний час. За можливості забезпечити проведення занять на свіжому повітрі.

Засоби захисту та антисептик

У туалетах повинні бути антисептик, рідке мило та паперові рушники (або електоросушарки для рук). Забороняється використання багаторазових рушників, вожночас ровітрювати класи слід після кожного заняття протягом 10 хвилин. А на території закладу мають розмістити контейнери для використаних засобів індивідуального захисту.

Також працівники навчального закладу мають пройти інструктаж щодо того, як запобігати поширенню коронавірусної інфекції, дотримуватись правил респіраторної гігієни тощо.

Персонал мають забезпечити захисними масками із розрахунку: 1 маска на 3 робочі години.

Після кожної зміни маски важливо вимити руки з милом або обробити антисептиком.

Про харчування

Так, у період карантину не дозволяється харчування за типом «шведського столу» та з самообслуговуванням. Заклад також повинен мати графік харчування учнів/студентів. Відстань між столами має бути не менш як 1,5 м, а за одним столом має бути не більш ніж 4-х осіб.

Працівники харчоблоку працюватимуть у захисних масках і одноразових рукавичках. Працівники, які видають страви або розраховують, додатково матимуть захисні окуляри або щиток.

Про шкільний транспорт

Перевізнику необхідно забезпечити водіїв масками/респіраторами та антисептиками для рук, щоденно контролювати їхній стан здоров’я та не допускати до роботи працівників з ознаками гострої респіраторної хвороби і температурою вище 37,20 С.

Салон транспорту необхідно дезінфікувати до початку та в кінці робочої зміні. Вхід до салону автотранспорту відбувається лише за умови, що є захисна маска/респіратор. Кількість пасажирів має бути у межах кількості місць для сидіння.

Нагадаємо, що у Міносвіти запевняють, із 1 вересня учні традиційно підуть до навчальних закладів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!