У Львові можна пройти обстеження на глаукому. Куди звертатись

3688 0
Акція «Дні діагностики та профілактики глаукоми», яку у лікувально-профілактичних закладах вже традиційно проводить департамент охорони здоров’я ЛОДА, цього року триватиме з 27-го лютого до 20-го березня.
Фото: cntime.cn.ua

Фото: cntime.cn.ua

«Такі акції мають велике значення, адже глаукома є підступною хворобою: на початкових стадіях протікає безсимптомно, однак надалі призводить до незворотної втрати зору. Найчастіше недуга розвивається в осіб у віці від 40 років», – інформують у департаменті охорони здоров’я ЛОДА.

У 2016-му році у межах акції обстежили 27 869 осіб, з них у місті Львові – 6 636 осіб, в обласному глаукомному кабінеті на базі Львівської обласної клінічної лікарні – 155 осіб. Підвищення внутрішньоочного тиску виявили у 889 обстежених. Діагноз глаукоми підтверджено у 200 пацієнтів. Зараз у Львівській області на обліку перебуває близько 8200 осіб.

Читайте також: У 2016-му році восьмеро дітей у Львові загинули через недогляд батьків і нещасні випадки 

Відтак мешканцям Львівщини, аби зберегти свій зір, медики радять пройти обстеження на глаукому. Зокрема, звертатись в офтальмологічні кабінети поліклінік за місцем проживання або у глаукомний кабінет Львівської обласної клінічної лікарні за адресою: м. Львів, вул. Некрасова, 35.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!