Міністерство освіти затвердило мінімальний поріг прохідного балу з ЗНО

2868 0
Український центр оцінювання якості освіти встановив мінімальний поріг прохідного балу для зовнішнього незалежного оцінювання із української мови і літератури, математики та історії України.

Про це повідомив директор УЦОЯО при Міністерстві освіти і науки Вадим Карандій, передає Hromadske

За його словами, з української мови та літератури мінімальний поріг встановили на рівні 23 балів, математики – 9 балів, історії України – 25 балів.

«Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури склали 91% учасників, з математики – 85%, з історії України – 87%. Всі абітурієнти, які подолали пороговий бал, зможуть брати участь у конкурсному відборі до вищих навчальних закладів України», — розповів Карандій.

Також він повідомив, що результати ЗНО з української мови, математики та історії України будуть розміщені на сайті УЦОЯО вже 27 травня.

Як відомо, основна сесія ЗНО завершиться 17 червня тестуванням з хімії. Результати основної сесії з російської, іноземних мов, біології будуть опубліковані до 17 червня, з фізики, географії, хімії – до 25 червня.

Додаткова сесія ЗНО триватиме з 14 червня до 4 липня, її результати будуть оголошені до 8 липня.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!