Молоді вчителі перед прийомом на роботу проходитимуть педагогічну інтернатуру

2337 0
Зокрема, під час інтернатури має бути супровід та підтримка у педагогічній діяльності молодого вчителя з боку педагога-наставника.
Фото: uk.etcetera.media

Фото: uk.etcetera.media

Випускникам закладів вищої освіти, які не мають досвіду педагогічної діяльності та прийматимуть на посаду педагогічного працівника, буде необхідно протягом першого року роботи у школі пройти педагогічну інтернатуру. Про це повідомляють на сайті Osvita.ua.

Відповідна норма міститься у новому законі «Про повну загальну середню освіту», що ухвалила Верховна Рада.

Читайте також: В українських університетах подорожчає вартість навчання за контрактом

Педагогічна інтернатура у школі має забезпечити здобуття або вдосконалення професійних навичок і педагогічної майстерності протягом першого року професійної діяльності вчителя. Зокрема, під час інтернатури має відбуватись супровід та підтримка у педагогічній діяльності молодого вчителя з боку досвідченого педагога-наставника.

Виконання обов’язків педагога-наставника покладатимуть на педагогічного працівника з досвідом педагогічної діяльності, як правило, не менше п’яти років за такою самою або спорідненою предметною спеціальністю або спеціалізацією.

Педагог-наставник зможе отримувати доплату за свою діяльність у граничному розмірі 20 відсотків його посадового окладу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!