МОЗ внесло до протоколу лікування Covid-19 препарат дексаметазон

3690 0
Фото: glavcom.ua

Фото: glavcom.ua

Міністерство охорони здоров'я України внесло до протоколу лікування пацієнтів із Covid-19 препарат дексаметазон. Про це під час щоденного брифінгу повідомив глава МОЗ Максим Степанов.

Читайте також: В Україні починають випробовувати вітчизняні ліки від Covid-19

«Прийняли рішення щодо внесення препарату "Дексаметазон" до нашого клінічного протоколу – в який спосіб лікувати, як застосовувати», – сказав міністр.

Нещодавно британські вчені виявили, що пацієнтів, підключених до апарату штучної вентиляції легень, смертність у групі, яка приймала дексаметазон, знизилася з 40% до 28%. А серед тих, хто потребував кисню, – з 25% до 20%.

Дексаметазон – синтетичний препарат із групи глюкокортикоїдних гормонів. Препарат має протизапальну, протиалергічну та імуносупресивну дію.

Читайте також: Україна отримала експериментальний препарат для лікування на COVID-19

Нагадаємо, що МОЗ затвердило єдиний протокол лікування хворих на коронавірус, за яким при госпіталізації пацієнта обстежуватимуть за чотирма показниками. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!