«Музика воїнів» від добровольця-сопілкаря. Відео

3138 0
Доброволець із позивним «Лемко» взяв участь у проекті «Музика воїнів» і зіграв на сопілці емоційне посвячення гуцульського хлопця в легіні. Мишко Адамчак, сопілкар карпатського гурту "КораЛЛі" є добровольцем у складі медичного батальйону "Госпітальєри". Він вивозить поранених з передової. Часто співає їм, аби відволікти від болі. Сопілку "Лемко" завжди возить з собою і на фронті, і в мирному житті.
фото: youtube.com

фото: youtube.com

У проекті «Музика воїнів» «Лемко» зіграв на сопілці танець «Аркан», який, за переказами, вперше виконали витязі, які зійшли з гір. Історія розповідає про те, що після участі в танку молодий парубок отримував право носити бартку (топірець) та підперезуватися широким паском. Інакше – ставати потенційним опришком. Як говорить сам Михайло, цей карпатський мотив є доволі актуальним і дуже символічним. Захисник сподівається, що саме він допоможе накинути аркан на шиї ворогів України і перемогти їх, повідомляють на сторінці спільноти «Музика воїнів» у Facebook.

Нагадаємо, що «Музика воїнів» - це просвітницький проект, який має на меті показати, що українські воїни – не карателі, якими їх малює російська пропаганда, а відповідальні, виховані та культурні захисники своєї землі. Перший кліп в рамках проекту «Музика воїнів» зафільмував виконання солдатом Гімну України на віолончелі. Другою стала музична композиція «Місячна соната», яку виконав гранатометник батальйону «Донбас» із позивним «Піаніст». Третьою «Музикою воїнів» став «духовний гімн України» - «Боже єдиний великий нам Україну храни», який виконав музикант-бандурист Ярослав Джусь.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!