На Львівщині розпочався посів ранніх культур

436 0
Процес відбувається вдвічі швидше, ніж торік.
фото умовне

фото умовне

На Львівщині господарства усіх категорій станом на сьогодні посіяли понад 3,9 тис. га ранніх зернових ярих культур (8,8% до прогнозованої площі). Драйверами посіву є ярі пшениця і ячмінь, їх частка складає 84% до всієї посіяної площі. Окрім того, аграрії приступили до посіву вівса. Про це повідомили у Департаменті агропромислового розвитку.

За інформацією департаменту, прогнозована площа ранніх зернових і зернобобових культур у господарствах усіх категорій у сезоні 2024 складає 44,1 тис. га, в тому числі в комерційному секторі - 14,5 тис. га.

Читайте також: На Львівщині вирощуватимуть енергетичну вербу, щоб мати біопаливо для котелень

Станом на 28 березня у комерційному секторі посів ранніх ярих культур розпочали у всіх районах області. Всього посіяли 2,4 тис. га (17% прогнозованої площі), зокрема: пшениці ярої - 1,7 тис.га, ячменю ярого - 0,6 тис.га, вівса - 0,1 тис.га. З посіяної площі 90% припадає на Львівський та Червоноградський райони, аграрії яких посіяли відповідно 1,2 та 1 тис.га.

«Сезон посіву ранніх ярих зернових культур на Львівщині розпочався більше трьох тижнів тому і площі засівались фрагментно, де дозволяли ґрунтові умови. За темпами посіву навіть при несприятливих погодних умовах впродовж 2 тижнів ми випереджаємо минулорічні показники більш як на 50%, дотримуючись календарних термінів посіву», - прокоментувала директорка департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.

Нагадаємо, в Румунії є значний попит на українські соняшники, адже вона стала лідером з експорту олії. Завдяки нашій сировині ця країна має заповнену переробку, заробітні плати.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!