На Львівщині відкрили дахову електростанцію за понад 14 млн гривень. Фото

2518 0
Потужність нової СЕС становить 500 кВт.
Фото: Прес-служба ЛОДА

Фото: Прес-служба ЛОДА

У смт Запитів Кам’янка-Бузького району, що на Львівщині, відкрили дахову сонячну електростанцію потужністю 500 кВт. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Нова електростанція має збільшити частку альтернативної енергії та знизити використання вуглеводневих енергоносіїв при виробництві електричної енергії. Запланована кількість вироблення електроенергії на рік становить 549 945 кВт/год.

«Це вже восьмий проект по сонячних електростанціях, який реалізується на території Львівщини. Загальна потужність усіх СЕС складає майже 28 МВт. Дуже важливо, що у домогосподарствах встановлюють приватні сонячні електростанції і їхня потужність є майже 3 МВт. Крім того, на території області діють 2 мінігідроелектростанції, також вітрові електростанції, загальна потужність яких майже 50 МВт»— розповів заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Він також додав, що цього року планують відкрити ще чотири СЕС та низку вітрових електростанцій. Сонячна електростанція у смт Запитів складається із 1880 панелей та розташована на шести дахах ВАТ «Львівська товарно-сировинна фірма «Львівресурси». Вартість будівництва становить понад 14 млн гривень.

Читайте також: Сонячна електростанція на Львівщині: в чому користь для місцевих мешканців

Нагадаємо, торік на Львівщині відкрили відкрили дві СОС у Яворівському районі, у місті Борислав та у Жовківському районі.

Фото прес-служби ЛОДА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!