На Львівщині виготовляли токсичний антисептик. Доповнено

13830 0
Під час обшуків вилучили дві тонни готової продукції та три тонни сировини, етикетки і бухгалтерською документацію.
Фото: поліція Львівської області

Фото: поліція Львівської області

На Львівщині правоохоронці викрили цех, де підпільно виготовляли токсичний антисептик. Про це повідомили у поліції Львівської області.

Підприємство працювало на Стрийщині. У поліції кажуть, що продукція не відповідає санітарним вимогам та є небезпечною для життя і здоров’я.

Під час обшуків вилучили дві тонни готової продукції та три тонни сировини, етикетки і бухгалтерською документацію.

Як повідомила головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко, стрийський підприємець організував цех із виготовлення дезінфекційних засобів під назвою Antibacterial Virus Protection. Обсяги збуту становили близько 17 000 на день.

Вона каже, що за висновками експертів антисептик містить токсичну речовину, потрапляння якої всередину організму людини може призвести до незворотних змін або й до смерті.

У СБУ кажуть, що як сировину використовували омивач для автомобільного скла, до якої входить токсична речовина етиленгліколь. 

Усе вилучене скерують на дослідження експертам. За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 227 (Умисне введення в обіг на ринку України (випуск на ринок України) небезпечної продукції) Кримінального кодексу України. Якщо провину підприємців доведуть, їм загрожує штраф від трьох тисяч до восьми тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv виробник антисептика, про який ідеться, зараз адвокати з’ясовують, на чому ґрунтується обвинувачення.

«Невідомо, з яких причин вони (поліція – ред.) говорять, що хтось проводив експертизу, де вони його взяли і що досліджували – я не знаю. Виявили, що там є завищений вміст певної сполуки, хоча за нашими технічними умовами і за сировиною, що ми купували, там такого немає», – говорить підприємець.

За його словами, справді ідеться про формулу, схожу на формулу омивача скла, але, за технічними умовами виробництва, там не всі компоненти, що в омивачі, а також є інші, спеціальні. Підприємець додає, що має санітарно-гігієнічний висновок на свою продукцію і технічні умови, виготовлені спеціалізованою фірмою та погоджені тією ж Держпродспоживслужбою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!