На львівських пам’ятках архітектури почали встановлювати нове ознакування

2888 0
Місто отримало близько 160 нових знаків.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

На пам’ятках культурної спадщини Львова почали встановлювати спеціальні знаки «блакитний щит». Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: Не охороняється державою і не карається законом. Беззахисність історичного Львова

«Ми отримали 160 таких знаків. Розпочали встановлювати їх першочергово на будинках-пам'ятках культурної спадщини в центральній частині міста», — розповіла керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

За її словами, інформаційний знак «Блакитний щит» планують встановлювати на усіх будинках-пам'ятках культурної спадщини. Нині ж на пам’ятках установлені пластикові таблиці, які погодили ще у 2004 році. Крім цього, на деяких будинках розташовані чавунні таблиці радянського зразка.

Додамо, що змінити ознакування історичних пам’яток, яких у Львові близько ста, вирішили на засіданні виконавчого комітету у грудні торік. Один металевий щит без монтажу коштуватиме місту 700 грн.

Довідка

«Блакитний щит» — це є міжнародне ознакування пам’яток, яке прийняли Гаазькою конвенцією в 1954 році. Цей знак використовують у різних країна світу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!