Українців попереджають про можливі відключення електроенергії навесні

2166 0
Міністерство енергетики планує винести на розгляд Кабміну розпорядження про оголошення надзвичайного стану в енергосистемі. У відомстві передбачають, що через брак вугілля на теплостанціях віялові відключення електрики в Україні можуть початись вже за два тижні.
фото: expert.ru

фото: expert.ru

Про це на засіданні антикризового енергетичного штабу повідомив міністр Ігор Насалик. На питання, коли варто очікувати кризової ситуації, міністр відповів: «За два тижні почнуться. Запаси у нас є по різних генераціях, тому цей термін може бути від 14 до 45 днів. Але можна сказати, що через два тижні ми зіткнемося з проблемою покриття пікових навантажень в енергосистемі».

Читайте також: Що робити, якщо вам відімкнули світло. 5 порад

«Ми підготували розпорядження про тимчасові надзвичайних заходах на ринку електроенергії і найближчим часом будемо вносити на Кабінет міністрів», – додав він.

За словами Насалика, запаси антрациту на ТЕС і ТЕЦ нині становить близько 927 тис. тонн. «Коли закінчаться ці залишки вугілля, ми не зможемо обійтися без обмеження споживачів, застосовуючи спеціальні графіки аварійних відключень», – наголосив під час засідання в.о. керівника «Укренерго» Всеволод Ковальчук.

Нагадаємо, що на Донбасі перекриті три залізничні гілки, що призвело до зупинки поставок антрацитового вугілля, на якому працює половина українських ТЕС.

За матеріалами: LB.ua, Zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!