На всіх автобусах у Львові встановлять однакові таблички до кінця липня

2353 0
До кінця липня у міських автобусах Львова заплановано встановити інформаційні вказівники єдиного зразка (таблички, де вказаний маршрут автобуса). Про це повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Віктор Щир.

Про це tvoemisto.tv повідомили у преc-службі Львівської міськради.

Зі слів Віктора Щира, сформовано робочу групу з представників управління транспорту, превізників (АТП), ЛКП «Львівелектротранс» і трьох громадських організацій, які цікавляться пасажирськими перевезеннями. «На засіданнях робочої групи ми відпрацювали практичні питання, які стосуються усіх перевізників. Це інформаційні вказівники в автобусах по категоріях маршрутних таксі, великих автобусів. Ці вказівники мають бути одного кольору, одного розміру», – сказав Віктор Щир.

Віктор Щир сказав, що дизайн табличок вже розроблено: Минулого тижня була нарада з керівниками АТП, де було вирішено, що до кінця липня ця робота має бути завершена. Кожне транспортне підприємство фінансує виготовлення табличок для своїх маршрутів».

Також на засіданні робочої групи відпрацювали нову методику перевірок автобусів.

«Ми відпрацювали не тільки теорію, але й розробили та затвердили картку, по якій здійснюється перевірка. Перевірки вже здійснюються, громадські активісти уже працюють у цьому напрямку, і перевізники свої маршрути перевіряють, і управління транспорту та зв’язку міськради теж працює за цією новою методикою», – сказав Віктор Щир. Він додав, що уже за результатами перевірок низку водіїв притягнули до адміністративної відповідальності.

Як повідомляло tvoemisto.tv, з ініціативи громадських активістів спільно з перевізниками й управлінням транспорту та зв’язку міськради було розроблено Порядок розміщення інформації на автобусах та в салонах автобусів. Згідно з наказом, до 30 червня 2014 року перевізники повинні встановити однотипні трафарети, навести чистоту в салоні, відремонтувати сидіння, двері, аварійні виходи, розмістити рекламу у відведених для цього місцях.

Нагадаємо, уже з 1 липня активісти громадського руху «За якісний транспорт» почали перевіряти маршрутки Львова на дотримання санітарних норм, обов’язкового інформаційного забезпечення автобуса та дотримання водіями культури поведінки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!