Наступ росії на Донбасі застопорився, однак війна може бути довгою, – Генсек НАТО

1638 0
За його словами, союзники НАТО повинні бути готовими підтримати Україну впродовж тривалого періоду.
Фото: EPA-EFE

Фото: EPA-EFE

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що наступ росії на Донбасі застопорився, проте це не означає, що рф відмовилась від своїх стратегічних цілей. Про це він сказав на пресконференції у Копенгагені, повідомляє Європейська правда.

«Росія не змогла досягти своїх стратегічних цілей в Україні. Їй довелося покинути Київ і Харків, його околиці, а наступ на Донбасі застопорився. Але ми не вважаємо, у той же час, що Москва відмовилася від своїх стратегічних цілей, тому ми повинні бути готовими до довгої війни, що ця війна триватиме довгий час», – додав він.

Читайте також: Потрібно готуватися до ще більш жорстокого наступу росіян, — Генсек НАТО

За його словами, союзники НАТО повинні бути готовими підтримати Україну впродовж тривалого періоду.

«Важливо не спекулювати занадто щодо цього питання. Війни завжди непередбачувані, тому ми повинні бути готовими», –  сказав він.

Нагадаємо, в адміністрації президента Байдена вважають, що українські військові мають перемоги на окремих напрямках, але війна ще далека від завершення.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!