Наступного року може з’явитися комбінована вакцина проти коронавірусу

1090 0
Вакцина об’єднуватиме бустерну дозу проти COVID-19 та експериментальне щеплення проти грипу.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У 2023 році може з’явитися комбінована вакцина від коронавірусу. Вона об’єднуватиме бустерну дозу проти коронавірусу та експертиментальне щеплення від грипу, пише Укрфінформ. Про це повідомив виконавчий директор Moderna Стефан Бансель. 

«Наша мета – мати змогу робити одне щорічне бустерне щеплення, щоб не було проблем з дотримання вимог, коли люди не хочуть отримувати 2-3 дози за зиму. А щоб була одна доза, яку ми застосовуємо як бустер від коронавірусу та як бустер від грипу та ГРВІ», – заявив він.

Зазначимо, що вакцина зараз на третьому етапі випробувань, а випробування вакцини від грипу має перейти від другої до третьої фази у другому кварталі 2022 року, каже Бансель. 

Читайте також: Вакциновані бустерною дозою отримають нові Covid-сертифікати

Нагадаємо, що вакцина від штаму Омікрон буде готова у березні цього року. Вона буде також націлена на інші циркулюючі штами. Pfizer сподівається створити таку вакцину, що забезпечить кращий захист від зараження. Про це повідомляв генеральний директор Pfizer Альберт Бурла. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!