Науковці підтвердили існування води у рідкому стані на Марсі. Фото

2180 0
Американське космічне агентство NASA зробило сенсаційну заяву: знайдено докази того, що під час теплих пір року на Марсі тече солона вода. Від того, наскільки солоною є ця вода, залежить, чи можливе життя на Марсі.
фото: REUTERS

фото: REUTERS

«Якщо вода повністю насичена хлорнокислою сіллю, то життя, таким як ми його знаємо на Землі, буде в ній неможливе»,  – прокоментував Луджендра Оджа з Технологічного Інституту Джорджії в Атланті, який представив звіт у понеділок.

Лінії на схилах – темні патьоки, котрі з'являються, видовжуються, а потім бліднішають – і так відбувається кожного марсіанського року – уже давно здавалися вченим схожими на воду, що тече.

Читайте також: Як у світі милувалися «кривавим місяцем». 8 фото

Тепер їхні  здогадки підтверджують дані спектрометра станції «Orbiter». Він аналізує відображене сонячне світло, аби виявити паттерни, що свідчать про присутність на поверхні тих або інших мінералів.

Солі можуть абсорбувати воду з атмосфери та знижувати температуру її замерзання. Таким чином вода в рідкому стані здатна існувати навіть у холодному кліматі Марсу. Спектральні дані, взяті з чотирьох різних точок, вказують на присутність водних солей, швидше за все, це перхлорат магнію, хлорат магнію та перхлорат натрію.

Фото: REUTERS

Джерело: life.pravda.com.ua.

Опублікувала Наталія Середюк

ТЕГИ: ОДА, NASA, Марс

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!