Нейрохірург Генрі Марш у Львові провів кілька операцій та подарував обладнання

3903 0
Про інвестиції всесвітньо відомого доктора у львівську медицину Tvoemisto.tv розповів його український колега Андрій Мизак.
фото: zbruc.eu

фото: zbruc.eu

Генрі Марш перебував у Львові протягом тижня, провів десятки консультацій і кілька складних операцій у нейрохірургії Львівської міської дитячої клінічної лікарні.
 
«Чотири складні нейрохірургічні операції він провів у Львові, але виконував їх не сам, а разом із колегами – трьома дитячими нейрохірургами та мною», – розповів Андрій Мизак.
 
Одну із операцій провели 3-річній Дарині Вишиваній через пухлину головного мозку. Раніше львів’яни збирали дівчинці кошти на лікування, тепер батьки припинили збір і повідомили, що направлять всі пожертви на реабілітацію доньки. «Вже не треба збирати гроші, бо доктор Марш працював безкоштовно. Вчора проведена операція, наразі дитина почуває себе задовільно», – повідомив Андрій Мизак. 
 
Він сказав, що для молодих лікарів це був цінний досвід проведення сучасних складних операцій: «В дитячій нейрохірургії Львова вже вдалося зібрати достатньо сучасного обладнання, яке дозволяє братися за такі операції. Але місія доктора Марша була показати, навчити львівських нейрохірургів, як саме це робити».
 
Технічну базу львівської дитячої нейрохірургії доктор Марш цього разу поповнив власним коштом. «Це так звані ретрактори Яшаргила, названі на честь відомого у світі нейрохірурга турецького походження, які потрібні для складних операцій на головному мозку, – розповів доктор Мизак. – Обладнання досить вартісне і доктор Марш його привіз власним коштом у подарунок. Лікарня уже добре обладнана речами, які привіз канадський дитячий фонд і доктор Джеймс Рудка із Торонто. Доктор Рудка і доктор Марш – друзі і разом допомагають дитячій львівській нейрохірургії».
 
 
Після тижневого перебування у Львові доктор Марш уже запланував черговий двотижневий візит у вересні. Його інший всесвітньо відомий колега Джеймс Рудка планує приїхати у червні. Йдеться про спільне навчання та обмін досвідом з клініками Лондона і Торонто, уточнив Андрій Мизак. 
 
Довідка. Генрі Марш – всесвітньо відомий нейрохірург з Великобританії. Нагороджений Орденом Британської імперії. Серед іншого він знаний довготривалою просвітницькою роботою в Україні, де провів десятки блискучих операцій на мозку. У 2014-му році видав книгу мемуарів «Do No Harm: Stories of Life, Death and Brain Surgery». Мемуари Марша отримали всесвітню популярність та визнання серед літературних критиків за «напрочуд елегантний стиль написання». У 2015-му нейрохірург Андрій Мизак переклав книгу українською мовою, цього ж року книга «Історії про життя, смерть та нейрохірургію» вийшла у Львові. 
 
Підготувала Зоя Красовська

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!