Новий рік та Різдво у Львові: ТОП-5 локацій зимового міста

7373 0
Цьогоріч святкування пройдуть під гаслом – «Твоє Різдво у Львові». Пропонуємо кілька особливих локацій, які варто відвідати цієї зими.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Головна ялинка міста перед Оперою

18-го грудня відбудеться відкриття центральної ялинки. Це одна з перших міських подій. Цього року центральна ялинка сягатиме близько 20 метрів у висоту. Вона буде живою. Привезуть дерево у понеділок, 12-го грудня, з Дрогобицького району Львівської області. Ялинку прикрасять дерев’яними іграшками, які традиційно виготовлені яворівськими майстрами.

фото ілюстративне: portal.lviv.uа

Ковзанка біля Ратуші

Як і в попередні роки, ковзанку, площею близько 990 квадратних метрів, облаштували на північній стороні площі Ринок. Як повідомили Tvoemisto.tv в адміністрації ковзанки, цьогоріч за одну годину розваг дорослі львів’яни повинні будуть заплатити 50-70 грн (залежно від того, чи зі своїми ковзанами тощо), а для дітей година катання коштуватиме 35-50 грн.

Читайте також: Де у Львові покататися на ковзанах? Три локації

Графік роботи ковзанки: щодня із 10:00 до 22:00. Для зручності відпочивальників на площі вже встановили хатинки для гардероба й прокату ковзанів. Планується, що ковзанка працюватиме для туристів та мешканців міста до 15-го березня.

фото: Facebook

Зустріч Нового року на площі Ринок

Новинка цього року – унікальне святкування Нового року на площі Ринок: джаз-вечірка та проектування новорічного відліку часу на Ратуші.

«31 грудня з 23:30 год до 01:00 год 1 січня ми запустимо світлове шоу. Шоу розпочнеться маленьким розігрівом, далі ми зустрінемо Новий рік і з 00:00 год до 01:00 год ми будемо проводити вечірку і всі візуальні ефекти будуть зроблені в 3D. Усім охочим роздадуть спеціальні окуляри і кожен зможе побачити зі сторони балкону міського голови шоу. Якщо хтось матиме бажання побачити відлік перед Новим роком в центральній частині міста на площі Ринок, то це буде ідеальне місце», – прокоментував Альберт Врубель, медіахудожник, автор світлових інсталяцій.

Читайте також: 7 локацій у Львові, де можна зустріти Святого Миколая

фото: lviv.travel

Різдво у Шевченківському гаю

На території Музею народної архітектури та побуту відбудеться традиційне вертепне дійство «Різдво в Гаю». Тут можна буде потрапити в атмосферу давнього села, де хатки сповнені сімейним затишком, де у колі рідних по духу людей звучить дзвінка коляда у сяйві різдвяних зірок.

Упродовж двох святкових днів можна буде побачити виступи вертепів, колядування творчих колективів міста, «Святкову ходу звіздарів» центральними вулицями Львова, представлення Різдвяних звізд, взяти участь у зимових іграх та конкурсах, українських забавах та традиційних народних танцях, а також покататися на санях під час екскурсійної подорожі.

фото: city-adm.lviv.ua

Різдвяний ярмарок у центрі Львова

Традиційно, святковий настрій у місті створюватиме Львівський різдвяний ярмарок, який триватиме з 10-го грудня до 22-го січня. «Крім традиційних заходів, які ми вже проводимо 8-ий рік поспіль – Фестиваль вертепів та Парад звіздарів, буде проведено вдруге Міжнародний Різдвяний фестиваль, який відбудеться 13-14-го січня. Також ми минулого року започаткували гарну традицію – проведення Святої вечері. Це повне відновлення традицій святкування Різдва у львівських родинах. На площі Ринок буде встановлено великий стіл з атрибутикою Різдва, до столу будуть запрошувати господар та господиня», – зазначають організатори.

фото: city-adm.lviv.ua

Повну програму новорічно-різдвяних святкувань читайте ТУТ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!