Окупанти згорнули блокпости та комендатуру в окупованій Кам’янці на Запоріжжі, – Генштаб

714 0
Коротко про актуальну ситуацію на фронті.
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Протягом доби російські окупанти завдали 3 ракетних та 5 авіаційних ударів, два рази обстріляли з реактивних систем залпового вогню. Від цих дій постраждали населені пункти Львівської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей.  

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ станом на 18:00

За наявною інформацією, в Кам’янці Запорізької області противник перемістив особовий склад своїх підрозділів, згорнув блокпости та комендатуру.

Читайте також: Україна повернула з російського полону ще 107 захисників

Коротко по напрямках:

  • на Волинському та Поліському – без суттєвих змін. Республіка білорусь й надалі підтримує збройну агресію російської федерації проти України.

 

На інших напрямках ворог обстрілював:

  • на Сіверському – з мінометів біля Тимоновичів Чернігівської області;
  • на Слобожанському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії поблизу населених пунктів Амбарне, Бологівка, Стельмахівка, Вовчанські Хутори, Глибоке, Дворічна, Зелене, Гатище та Чугунівка;
  • на Куп’янському та Лиманському – з артилерії різних типів біля населених пунктів Новоєгорівка, Сіверськ, Верхньокам’янське, Ведмеже та Білогорівка;
  • на Бахмутському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік Білогорівки, Бахмута, Андріївки, Кліщіївки та Іванграда;
  • на Авдіївському – з танків та всього спектру артилерії поблизу населених пунктів Авдіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка та Парасковіївка;
  • на Новопавлівському напрямку – з різнокаліберної артилерії біля населених пунктів Водяне, Вугледар, Павлівка, Времівка та Велика Новосілка;
  • на Запорізькому – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік Полтавки, Гуляйполя, Залізничного, Гуляйпільського, Дорожнянки, Новоандріївки та Ольгівського.
  • на Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони населених пунктів, що межують з лінією зіткнення. Безпосередньо від вогню російської реактивної та ствольної артилерії вчергове постраждали населені пункти Трифонівка Херсонської області та Нікополь.

 

Підтверджена інформацію щодо втрат противника внаслідок вогневого ураження по адміністративній будівлі у Голій Пристані Херсонської області. За інформацією Генштабу, 18 російських загарбників знищено та два поранені. Також 2 листопада біля Енергодара Запорізької області знищили зенітний ракетний комплекс С-300 та вантажівку з боєприпасами, а близько 20 військовослужбовців противника отримали поранення різного ступеня тяжкості. 3 листопада у Мелітополі ЗСУ завдали вогневого ураження по пункту управління противника, розміщеному в будівлі промислової зони. Як результат, близько 50 загарбників поранені та знищено до 10 одиниць військової техніки. Окрім того, пошкоджено близько 80 одиниць військової техніки різного типу, які ворог розміщував в ангарах.

Читайте також: Україна не братиме участі в g20, якщо там буде путін, – Зеленський

Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала по ворогу чотири удари. Під ураження потрапили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також дві позиції засобів протиповітряної оборони противника. Українські підрозділи протиповітряної оборони збили два БпЛА Shahed-136. Воїни ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили пункт управління ворога, п’ять районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки та низку інших важливих військових об’єктів противника.

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!