Пам’ятник Вербицькому у Львові: стиль, локація, вартість

3606 0
У місті з’явиться пам’ятник Михайлу Вербицькому. Tvoemisto.tv розповість львів’янам, де і яким він буде.

Пам’ятник спорудять спеціально до 200-річчя від дня народження композитора, громадського діяча, автора мелодії Державного Гімну «Ще не вмерла Україна» отця Михайла Вербицького.

Читайте також: 5 тез про встановлення пам’ятника Шептицькому у Львові

Завершився відкритий конкурс на кращу концептуальну ідею монумента. Переможцем став проект львівських скульпторів Андрія та Володимира Сухорських. Спорудження пам’ятника фінансуватиметься громадськими пожертвами. Загальна вартість робіт становить 780 тис. грн. На сьогодні зібрано 190 тис. грн.

Ще у 2011 році під час громадських слухань було погоджено місце для пам’ятника композитору – сквер на розі вулиць Вербицького та Чупринки.

Читайте також: 6 пам’ятників Львова, яких вже немає

Журі конкурсу шукало ідеї, щоб спорудити пам’ятник, який гарно виглядатиме на фоні вже сформованого архітектурного середовища Львова. Передбачалося, що монумент має бути виконаний із довговічних тривких матеріалів: бронзи, граніту або іншого виду природного каменю. Також планувалося комплексне освітлення скверу із вечірнім підсвічуванням самого монументу.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!